Város 2020. 01. 30.

Márciusban végezhetnek a Vág-híd alátámasztásával

A komáromi Vág-híd alátámasztását végző MBM-GROUP tavaly decemberben kezdte meg a munkálatokat a hídnál. A műsziget már elkészült, a cég szerint azonban tavaszig is eltarthat, míg végeznek a teljes munkával.

Ahogy az ismert, a Vág-híd borzalmas állapota miatt 2019 szeptemberében hivatalosan is lezárták az átkelőt a 15 tonnánál nehezebb járművek előtt. Ezután egymást követték a különféle megmozdulások, tüntetés szerveződött, valamint egy petíciós bizottság is megalakult a Vág-híd mielőbbi felújításának érdekében. 2019 decemberében egyszer csak mozgolódás volt tapasztalható a Vág-híd környékén: megkezdődtek a híd alátámasztási munkálatai. Először a híd alá benyúló pontonhíd került megépítésre, karácsony előtt pedig elkezdték kialakítani a meder közepén azt a műszigetet, amely az aládúcolás alapjául szolgál. 

Alena Nováková, a munkálatokat végző MBM-GROUP ügyvezetője a minap arról tájékoztatta az Új Szó régiós napilapot, hogy a közelmúltban befejezték az aládúcolás alapjául szolgáló műsziget palánkokból álló szegélyét. Jelenleg a sziget kívánt magasságig való feltöltését végzik, mely után a tartópillér építése lesz soron. A szerződés szerint minderre május végéig van idejük, céljuk viszont, hogy március végéig befejezzék a munkálatokat.

Fotó: Vataščin Péter / Új Szó

(Szia Komárom, ujszo.com alapján)