Mix 2021. 02. 16.

Megteltek a COVID-ágyak a komáromi kórházban

Annak ellenére, hogy a legutóbbi tömeges tesztelésen elvégzett tesztek alapján némiképp javult a fertőzöttség Komáromban, a járásban és a kórházakban továbbra is súlyos a helyzet. A legfrissebb információk alapján megteltek a COVID-betegek részére fenntartott kórházi ágyak a komáromi kórházban.

A tegnapi nap tájékoztatta szerkesztőségünket a komáromi kórház vezetősége az intézmény helyzetéről, miszerint a koronavírusos pácienseknek elkülönített kórházi ágyak teljesen megteltek. Az egészségügyi dolgozók áldozatos munkájának köszönhetően viszont jelenleg még kézben tudják tartani a helyzetet.

„Jelenleg 55 koronavírusos pácienst kezelünk a kórházban, közülük 4-en mesterséges lélegeztetésre szorulnak. További két személyt non-invazív módon lélegeztetünk. A kórháznak jelenleg 23 koronavírusos kollégája van, további 9-en pedig karanténban vannak” – mondta a komáromi kórház igazgatója, Miroslav Jaška.

Koronavírus-fertőzést azonban már a gyermekosztályon is regisztráltak. „Két koronavírusos esetet fedeztünk fel a gyermekosztályon, szerencsére a betegség lefolyása mérsékelt volt” – tette hozzá az igazgató.

A kórház számos osztálya továbbra is komoly korlátozásokkal üzemel, valamint továbbra is tilos a látogatás.

A kórház a múlt héten összesen 375 PCR-tesztet végzett el a lakosságon, amiből 76 lett pozitív. Az antigén tesztelést 1 615-en abszolválták, közülük 60-nál mutatkozott pozitív eredmény.

A komáromi kórház egyike az országban található oltóközpontoknak is, az oltásra a www.korona.gov.sk weboldalon kell regisztrálni.