Város 2014. 08. 04.

Miért látjuk Rák Vikit ilyen gyakran Komáromban?

A magánéletében történt változások miatt az év elején Komáromba költözött Rák Viki. Az ismert színésznő párjával és Geronimoval, a hat éves olasz agárral él Komárom belvárosához közel. Szereti a helyi embereket, azonban nem bánná, ha kicsit nagyobb volna a nyüzsgés a városban. A piacon állandó vásárló, és a konyhában is imád finomságokat alkotni. 

IMG_20140616_010606Rák Viki nem az a típusú ember, aki szeret sokáig egy helyben ülni, saját bevallása szerint imádja a nyüzsgést. A magánéletében olyan változások jöttek, hogy párjával a komáromi bázist választották életükhöz. Szabadúszóként gyakran utazik. „Pozsony közel van Komáromból, Kassa meg mindenhonnan távol“ – mondja nevetve Viki.

Komárommal kapcsolatosan megjegyzi, hogy 18 éves korától nagyvárosokban élt, így az itteni élet egy kicsit lassabbnak tűnik. Az ismert színésznő Rimaszombatban született, majd 18 évesen már Kassára költözött, ahol bizony a kávéházak mindig tele vannak és zajlik az élet. Elismeri, a nagyvárosi nyüzsgés hiányzik neki, azonban a személyesebb kapcsolatokat jobban szereti. „A nagyvárosokban is gyakran a kis boltokat keresem, ahol ismerem az eladót, ahol van alkalom beszélgetni. Komáromban erre jobban adódik a lehetőség. Az viszont hiányzik, hogy 5 óra után a legtöbb hely bezár, és nincsenek olyan helyek, ahova bármikor ki lehet menni a barátokkal egy jót beszélgetni“ – teszi hozzá.

Rák Viki jelenleg szabadúszó, a kassai Thália színpadán gyakran szerepel, de egy önálló sanzonestjével lépett fel mostanában a legtöbbet. Szóba került, hogy a Komáromi Jókai Színházban is beugrana egy szerepre, de ez a szerepek lehetőségétől is függ. Az önálló estje egy legendás magyar színésznő, Mezey Máriát mutatja be, akinek Márai Sándorral is volt kapcsolata. Szívesen mutatna be más érdekes embereket is ilyen formában, de talán most egy vidámabb sorsot dolgozna fel. Régi színházi krónikákat és lapokat olvasgat a múlt század elejéről, és onnan gyűjti az ihletet.

Bár Viki anyukája két lábbal jár a földön, ő maga kalandozóbb típus, nem szeret mindent eltervezni, inkább a spontán döntéseket szereti, és hagyja magát meglepni. A nyári kirándulás sorsa sem dőlt még el, lehet majd egy jó ajánlat fogja az utolsó pillanatban elcsábítani. Ami biztos, hogy Olaszországot nagyon szereti, és idén nyáron is szeretne legalább Velencéig eljutni. A hat éve vele lakó Geronimo is egy olasz agár, aki mostanában kicsit betegeskedik, azonban Viki ölében igaz királyi kényeztetésben van része. Gyakran vele jár sétálni a vízpartra, mivel a halak jegyében született színésznő a vizet nagyon szereti, bár inkább csak kívülről gyönyörködik benne.

Viki testvére profi sportoló, ő azonban csak kikapcsolódás képen mozog. Gyakori célpont a Vág-parti bicikliút, de már nagyon várja a további szakaszok megépülését. A szerda és a szombat része általában a komáromi piac, ahol a friss árut igyekszik beszerezni a főzéshez. „Szeretek főzni, a magyar konyha mellett az olaszt és az indiait is nagyon kedvelem. Az első alkalmakkor még a receptet követem, de másodszor már hagyom, hogy a fantáziám alapján dobjam föl az ételeket. Édesszájú nem vagyok, de sütni is szeretek. Van egy olyan málnás tiramisum, amire a barátok rendszeresen visszajárnak, és a receptet is elkérték“ – mondja el a színésznő. (kb)

Szólj hozzá!