Mix 2015. 09. 16.

Mire figyeljünk, ha termálvízben fürdünk?

Mindannyian tudjuk, hogy nagy különbségek vannak a termálvíz és a csapvíz között: a termálvizek speciális kémiai összetételük és fizikai tulajdonságaik miatt gyógyító hatásúak. Hogy ezt a hatást minél jobban kihasználhassuk, fontos, hogy betartsuk a termálvízben való fürdés szabályait.

Összegyűjtöttünk néhány praktikus tanácsot, melyet kifejezetten a hévízi gyógytóban való fürdéshez ajánlunk.

Orvosi javaslat nélkül egyhuzamban maximum 30 percet (egy nap legfeljebb összesen 1,5 órát) töltsünk csak vízben, a magas ásványianyag-tartalom miatt. A hatóanyagok a bőrön keresztül felszívódva jutnak a szervezetbe, ezért megterhelőbb a gyógyvízben való úszás, így érdemes többet pihenni a fürdőzés közben.

Legjobb, ha álló helyzetben fürdőzünk (pl. úszógumival lógatva magunkat a vízbe), de ha mindenképpen mozogni szeretnénk, inkább válasszuk a lassú úszást, ugyanis a vízből kipárolgó gáznemű anyagok ritkítják az oxigént a víz felett, emiatt könnyebben elfáradunk.
Ne fogyasszunk alkoholt fürdés előtt, és ne tele hassal vagy éhesen menjünk a vízbe: érdemes tehát átgondolni, hogy megfelelő napszakot válasszunk a Tófürdő meglátogatására. Legjobb, ha reggeli vagy ebéd után 1-2 órával ütemezzük be.

Ha gyógykúra részeként fürdőzünk, érdemes a fürdést a kezeléses napok közé beiktatni, ha a kezelési tervünk ezt lehetővé teszi. Ha naponta vannak kiegészítő kezeléseink (pl.: masszázs, gyógytorna, elektroterápia), akkor érdemes a kezelések előtt a reggeli órákban megmártózni, így az izomzatot lelazítva, fokozhatjuk a kezelések hatékonyságát.
Fürdés után hagyjunk időt a szervezetnek a pihenésre, feküdjünk le és vegyünk a kezünkbe egy jó könyvet, vagy aludjunk egy keveset.

DSC_7046

Milyen panaszok esetén javasoljuk a Hévízi gyógyvízben való fürdést?

  • reumás mozgásszervi panaszok esetén,
  • gyulladásos izületi és gerincbetegségek nyugalmi stádiumában,
  • idült izületi megbetegedések tüneteinek enyhítésére,
  • baleseti sérülések, törések, mozgásszervi műtétek után,
  • krónikus nőgyógyászati betegségek esetén.

Még többet szeretne megtudni a hévízi gyógytóról? Kattintson!

Bővebb információkért keresse kollégáinkat:
Tourinform Hévíz
Tel.: +36 83 540 131
E-mail: heviz@tourinform.hu

Hévízi szállástippjeink:
A gyógytótól 200 m-re, Hévíz központjában várja Önöket a GUSZTI VILLA HÉVÍZ!
Akciós szállásajánlatok a hévízi Apart Júlia Villában!
Elixír a hétköznapokra – nálunk a hétköznapok stresszmentesek és csak a pihenésről szólnak.

DSC_9483

 

Szólj hozzá!