Mix 2015. 09. 28.

Most kezdődik az igazi fürdő idény

Szeptember végére sokan azt hiszik, hogy vége a strand szezonnak, jövő nyárig már nem lesz alkalom egy kellemes fürdőzésre. Jó hírem van: most kezdődik a termál és wellness fürdő szezon! Elő a fürdőruhákkal és irány Hévíz!

A hévízi tó vize ősszel is kiválóan alkalmas szabadtéri fürdőzésre. Hőfoka ilyenkor 30 fok körül mozog, ami a kicsit hűvösebb őszi napokban kellemes melegnek hat. Nem véletlen, hogy a fürdőkúrák egyik legkedveltebb időszaka szeptember és október! A levegő hőmérséklete ilyenkor már nem terheli meg a szervezetet, így minden adott egy hatékony fürdőkúrához.

 

Hévíz utcáin ősszel is sokan fürdőköpenyben, úszógumival a kezükben sétálnak el a tófürdőre. Elsőre meglepőnek tűnik, de aki rendszeres látogatója a fürdővárosnak, már nem csodálkozik rajta. Itt minden a pihenésről, feltöltődésről és elsősorban a vízről szól. A hévízi tó magas ásványi anyag tartalmú vize, amellett hogy a már kialakult mozgásszervi (és egyéb) panaszainkat enyhíti, fontos szerephez jut a prevenció területén is.

ZOL_7570_HTME (3)_k

A wellness pihenések rajongóinak is az ősz az egyik legkedveltebb évszaka. Ilyenkor már vonzanak minket a különleges szaunák (pl.: aroma szauna, fényterápiás kabin, tepidárium) és a termálvizes masszázs medencék is, amiket nyáron lehet, hogy inkább egy fagyizásra cseréltünk. Az őszi üdülés jót tesz a szervezetnek, hogy felkészüljön a hidegebb napokra. Ilyenkor lehetőségünk van arra, hogy immunrendszerünket és a bőrünket is feltöltsük vitaminokkal.

DSC_6937

Tipp:
A tóban való fürdés után sokan tapasztalják, hogy bőrük rugalmasabb és bársonyosabb lett. Ezt a kedvező hatást a vízben oldott vegyületek és nyomelemek mellett, a víz minden irányú mozgása és enyhe masszírozó hatása okozza.

Bővebb információkért keresse kollégáinkat:

Tourinform Hévíz
Tel.: +36 83 540 131
E-mail: heviz@tourinform.hu
www.heviz.hu

Őszi szállástippjeink:

A gyógytótól 200 m-re, Hévíz központjában várja Önöket a GUSZTI VILLA HÉVÍZ!

Hévíz nemcsak a gyógyulni vágyóké! Színes programokkal, kirándulási lehetőségekkel várjuk a családokat egész évben!

Őszi szünet a Carbonában – Ne hagyjuk, hogy a nyár vége elvegye a kedvünket: élvezzük az ősz nyújtotta szépségeket!

Szólj hozzá!