Mix 2022. 06. 29.

Motoros üldözés Komárom utcáin

Hétfőről keddre virradó éjszaka nem akármilyen motoros üldözés történt Komárom utcáin – filmbe illő jelenetnek lehettek tanúi azok, akik épp az utcán tartózkodtak. A motort vezető férfi jó okkal próbált elmenekült az éjszakai járőrők elől.

A szokásos éjszakai szolgálatukat teljesítő rendőrök éjjel egy óra után arra lettek figyelmesek, hogy egy motoros elfelejtett indexelni az egyik kanyarban. Követni kezdték, és amikor ezt a motoros észrevette, hanyatt-homlok menekülni kezdett. Vad száguldásba fogott, átvágott árkon-bokron, járdákon, mígnem a Cirill-Metód szobor körüli körforgalomban elvágódott. Ekkor megpróbált elfutni. A rendőrök azonban hamarosan utolőrték őt.

Mint kiderült, „régi ismerőssel” volt dolguk. Nem csoda, hogy a férfi el akarta kerülni a rendőri ellenőrzést: egyrészt nincs jogosítványa, mert a büntetőbíróság tavaly júliusban két évre eltiltotta őt a vezetéstől.

Emellett gyanús anyagot tartalmazó tasakokat és orvosi fecskendőket is találtak nála, amelyeket egyelőre szakértői vizsgálatra küldtek a nyomozók.

A kormámi rendőrség eljárást indított a férfi ellen.