Régió 2014. 04. 22.

Naszvadon termálfürdő épül 2,5 millió eurós befektetéssel

Délnyugat-Szlovákia hamarosan új termálfürdővel lesz gazdagabb. 2,5 millió eurót fektet be Naszvad községe egy új termálfürdő felépítésébe. Amennyiben minden a tervek szerint alakul, már a jövő évben elkészülhet, – mondta Haris József, a falu polgármestere.

Haris elmondása szerint egy ilyen fürdő nagyban segítheti a környék fellendülését. A befektetők keresése körüli gondok után úgy döntöttek, hogy a falu saját erejéből építi meg a létesítményt – igaz sokkal szerényebb formában, mint ahogy azt eredetileg elképzelték, de csak így férnek bele a tervezett keretbe.

naszvad 2

A falu tulajdonában álló 49 hektáros területen áll majd a három termálvizű medence. A 60 fokos vizet az 1 505 méter mélységbe nyúló furat szolgáltatja majd. A tervek szerint a kinti medencék összterülete 671 négyzetméter lesz és a nyári szezonban napi 1 100 látogatóval számolnak.

A parkolóban összesen 84 személygépkocsi és 2 autóbusz fér majd el, a mozgássérülteknek 4 parkolóhelyet biztosítanak. Az elképzelés szerint nyáron 14, télen 9 fős személyzet áll majd a látogatók szolgálatában.

naszvad 3

(forrás: tasr.sk és ujszo.com nyomán)