Sport 2016. 01. 07.

Évzáró – Seishin Karate Klub

Ekecsen rendezték meg a Seishin Karate Klub hagyományos évzáróját, amelyen közel 120 fő vett részt.

A program 14 órakor kezdődött, Fáraó versennyel, ahol 21 fő mérte össze a tudását, itt Kósa Tamás (Dunaszerdahely) bizonyult a legjobbnak. Ezután Barkóba verseny következett 7 csapat között, itt a keszegfalvai klub nyert.

18 órakor kezdődött el a 2015-ös év kiértékelése. A rendezvényt Ekecs község polgármestere, Polák László nyitotta meg, majd egy beszámoló következett. A klub az elmúlt évben  200 fölé emelte a létszámát, és jelenleg 13 helyszínen tart edzéseket. (Keszegfalván, Ekecsen,  Nemesócsán, Dunaszerdahelyen, Ekelen, Nagymegyeren, Vásárúton, Egyházgellén, Csallóközkürtön, Várkonyon, Aranyoson, Megyercsen és Siposkarcsán).

A klub az elmúlt évben összesen 99 arany 106 ezüst, és 155 bronzérmet gyűjtött (ezekből 21 aranyat, 27 ezüstöt és 26 bronzérmet külföldi versenyeken).

Egész éves munkájukért köszönetet mondtak klubunk edzőinek Hupian Kristínának, Kocsis Lászlónak, Bíró Mihálynak és Bíró Balázsnak. Továbbá azoknak akik a 2015-ös évben besegítettek az edzéstartásban, Trenčík Nikolasnak, Markovics Ádámnak, Kagyerják Tamásnak, Kovács Kata Zsófiának és Fodor Gegőnek.

Külön jutalmazták azokat, akik legalább az edzések legalább 70%-án jelen voltak. Ez összesen 97 karatékát érintett. Díjazták azokat is, akik 3 vagy több versenyen képviselték a klubot (72 karatéka). Végül pedig kiemelték és ajándokat kaptak azok, akik az elmúlt év során a legtöbb arany, ezüst, illetve bronzérmet gyűjtötték.

Ők a következők:

A lányoknál 13 éves korig:
1. Fodor Fanny (Vásárút)
2. Szilágyi Virág (Ekel)
3. Gódány Fanni (Egyházgelle)

Fiúknál 13 éves korig:
1. Bakoš Tamás Máté (Keszegfalva)
2. Trenčík Erik Keszegfalva)
3. Menző Márk (Vásárút)

Akik a legtöbb aranyérmet gyűjtötték lányoknál full kontaktban:
1. Kovács Kata Zsófia (Ekecs)
2. Karika Rebeka (Dunaszerdahely)
3. Rózsa Anna (Dunaszerdahely)

Akik a legtöbb aranyérmet gyűjtötték fiúknál full kontaktban:
1. Trenčík Nikolas (Keszegfalva)
2. Markovics Ádám (Keszegfalva)
3. Szabó András (Ekel)

Külön díjazták még két felnőtt versenyzőnket full kontaktban:
Hupian Kristínát (Keszegfalva), és Kagyerják Tamás (Ekecs)

Az év szamurája díjat Bakoš Tamás Máté (Keszegfalva) kapta aki az elmúlt időszakban szinte az összes versenyt megnyerte amin elindult, és már ötödik éve kitartóan jár edzésekre.

Az év legharcosabb amazonja Szilágyi Virág (Ekel) aki idén az összes versenyen első helyet szerzett, és rengeteget fejlődött a 2015-ös évben.

Végül Markovics János, a klub vezetője köszönetét fejezte ki az önkormányzatoknak és a szülőknek, akik nélkül a tavalyi év programjait nem tudták volna lebonyolítani.

-Sensei Markovics János 3. dan-

2015-ös-év-Amazonja
2015-ös év Amazonja
2015-ös-év-Szamurája
2015-ös év Szamurája
2016-os-válogatott
2016-os válogatott
a-klub-edzői
A klub edzői
Ez-idei-Európa-Bajnokságok-indulói.
Az idei Európa-Bajnokságok indulói
klub-segédedzői
A klub segédedzői