Sport 2017. 09. 13.

Seishin Karate: küzdő maraton

IX. alkalommal került megrendezésre a küzdő maraton a Seishin Karate Klub jóvoltából, Ekelen. A hétvégi esemény idén 6 órásra sikeredett.

A rendezvényen összesen több mint 110 fő vesz részt, közülük többen négy magyarországi klubból (Komárom, Kapuvár, Csorna és Székesfehérvár) érkeztek.

A rendezvény fő célja az volt, hogy a gyerekek versenykörülmények között tudjanak gyakorolni, tét nélkül. A megnyitó 9.45-kor kezdődött, ahol Fekete Iveta polgármester asszony, és Szabó József az FC Ekel fociklub elnöke köszöntötte a megjelenteket. Mindketten lelkesen támogatják az ekeli Seishin Karate Klub működését. Majd Markovics János (a klub elnöke) is szólt pár szót a rendezvény fontosságáról.

Majd következtek a küzdelmek. Az első két órában négy küzdő téren, majd hárman tudtak versenyküzdelmeket gyakorolni.

Utána DOJO fight jellegű harcok következtek – ezek nem olyan kemények, mint a versenyküzdelmek, ugyanakkor kiválóan alkalmasak a gyakorlásra.

Itt sokan voltak akik az aranyéremért versenyeztek, és 45 küzdelmet teljesítettek.

Aki a legtöbb küzdelmet teljesítette, az kupát, illetve két személyes mozijegyet kapott ajándékba. (A mozijegy a komáromi Tatra Mozi tulajdonosának, Ryšavý Boldizsár felajánlása.)

Név szerint balról jobbra: Markovics János (szervező), Boldizs Nikolett (Székesfehérvár) Vigh Lara (Nagymegyer) Forgács Armamd (Ekel) Menző Rebeka (Vásárút) Mayer Krisztián (Ekel) Holub Dániel (Keszegfalva) Jakab Adrienn (Csallóközaranyos) Bognár Marcel (Dunaszerdahely) Hupian Kristína (szervező)


Sensei Markovics János 4.dan,
Club Manager – Seishin Karate Club