Sport 2019. 12. 17.

Övvizsgákat tartott a Seishin Karate Klub

A közelmúltban két helyen is övvizsgát tartottak a Seishin Karate Klub karatékáinak, egészen pontosan Dunaszerdahelyen és Keszegfalván. Az elmúlt hét második felében megrendezett vizsgákon összesen közel 50 fő vett részt.

December  12-én, és 13-án került sor a karate klub övvizsgájáira, melyeket a klub vezetői, sensei Markovics János 4.danos mester, és sensei Hupián Kristína 2.danos mester vezényeltek le.

 Először a technikai rész zajlott, ahol a vizsgázóknak a senseiek utasítását kellett végrehajtaniuk, kezdve a legegyszerűbb technikáktól, az övfokozatnak megfelelő bonyolultabb technikákig. A teremben érezni lehetett a feszültséget, ahogy a vizsgázók koncentráltak és igyekeztek kihozni magukból a legtöbbet.  

A mesterek természetesen a vizsgázók elméleti tudását is tesztelték, valamint a vizsga részét képezte a fizikai terhelés is.

A vizsga legizgalmasabb része a küzdelmek voltak, ahol mindenki megmutathatta harci tudását. A jó felkészülésnek is köszönhetően ez a vizsgarész is mindenkinek sikerült.  

Este hét óra után már a kiértékelés zajlott. Minden vizsgázónak sikerült egyel magasabb szintre lépni, sokan váltottak övszínt is. A kiértékelés során mindenki elismerő oklevelet kapott, és a Sensei külön kiemelte a legjobban teljesítőket, akik egy nagy csokit kaptak. 

Név szerint:

Dunaszerdahelyen: Simcsik Emma (Dunaszerdahely)

                                Molnár Ádám (Vásárút)

Keszegfalván: Kudri Tomás (Keszegfalva)  

                        Dömötör Márk (Nemesócsa)  

Akik pedig kék övre léptek: Bognár Marcel (Dunaszerdahely) Zezula Filip (Ekecs) Lévai Krisztián (Nemesócsa)