Sport Dél-komárom 2019. 06. 28.

Palánkdöngető floorball sikert ért el a Bozsik

Rekordszámú nevezés érkezett az idei floorball diákolimpiára. A küzdelmek az országos elődöntőkkel még a tavasszal kezdődtek meg. Innen három dél-komáromi iskolának, így a Bozsiknak, a Fesztynek és a Jókainak is sikerült bejutnia az országos döntőkbe, ahol az unihoki, valamint a nagypályás döntőkben számos siker született!

A Bozsik a januári két kispályás bajnoki címe mellé ezúttal 4 országos bajnoki címet szerzett, továbbá két ezüst egy IV. és egy V. helyezést, amelyekkel megőrizte a három éve birtokolt „Legeredményesebb Floorball Iskola” címét is. Az általános iskolák között megszerezhető 16 (8 kiskapus, 8 nagykapus) bajnoki címből 6-ot idén is a Bozsik nyert meg! A jókaisok az ezüstig jutottak, a miskolci döntőben büntetőpárbajban maradtak alul a dunaújvárosiakkal szemben, és a Feszty csapatai is megállták a helyüket a döntőkben.

A diákolimpiai bajnoki címet szerzett a Bozsik II. korcsoportos nagypályás lánycsapata, III. korcsoportos unihoki lánycsapata, IV. korcsoportos nagypályás lánycsapata és az iskola IV. korcsoportos nagypályás fiúcsapata. Az ezüstérmek idén a Bozsik II. korcsoportos nagypályás fiúcsapatához, III. korcsoportos unihoki fiúcsapatához, illetve a Jókai VI. korcsoportos nagypályás fiúcsapatához kerültek.