Kultúra 2016. 11. 30.

A Selye János Gimnázium diákjai a pozsonyi XI. Kulcsár Tibor Szavalóversenyen

A Kulcsár Tibor nevét viselő rendezvény 11 éve ösztönzi a hazai magyar fiatalokat a szlovákiai magyar irodalom olvasására, megismerésére, s talán megszeretésére is. A szervező pozsonyi Duna utcai Magyar Tannyelvű Alapiskola és Gimnázium 2016. november 25-én három kategóriában várta az országos döntőre az alapiskolások 8.,9. évfolyamát, a gimnazistákat és szakközépiskolásokat.

Az idei versenyre minden iskola kategóriánként csak 2-2 versenyzője kerülhetett be, így a legjobbakat hallgathatta meg a zsűri. Az idei kerek vagy fél kerek évfordulót ünneplő szlovákiai magyar költő, író –a 70 éves Kovács Magda, a 75 éves Ardamica Ferenc, a 80 éves Koncsol László, valamint a 85 éves Gyüre Lajos és Mács József -műveiből szemezgethettek, választhattak a versenyzők. Közülük Mács József tisztelte meg jelenlétével is a rendezvényt. A zsűri elnöke Csanaky Eleonóra a szavalatok után elmondta, az idei verseny színvonala felért a Tompa Mihály országos döntőjével. A nívós versenyen iskolánkat két diák képviselte, Gál Réka Ágota I.B osztályos tanuló az első helyet szerezte meg, míg Králik Máté az I.C osztályból emléklapot kapott a kiváló teljesítményéért.

Diákjainknak szívből gratulálunk! Köszönet illeti a verseny szervezőit a kiváló rendezésért, az állhatatos munkáért, és nem utolsó sorban az emberséges hozzáállásért.

-Králik Zsuzsanna-

Szólj hozzá!