Sport 2016. 04. 20.

Selyés Sárkányok

Idén harmadik alkalommal került megrendezésre az alap- és középiskolák között zajló sárkányhajó bajnokság Vácon, melyen iskolánk diákjai a kezdetektől fogva remekül teljesítenek. Eddig háromszor versenyeztünk, és minden évben a dobogó második fokára léphetett fel csapatunk.

Minden úgy kezdődött, hogy egy átlagos napon, talán angol órára menet, Paraska tanár úr megkért, hogy lenne-e kedvem sárkányhajózni. Első gondolataim közé természetesen az „az mi?” tartozott, de egészen izgalmasnak hangzott, ezért rögtön igent mondtam. Szombaton reggel hét órakor, kissé álmosan, de annál nagyobb lelkesedéssel vártuk e nem mindennapi sportkezdetét. Vácra érve az adrenalin szint és a bizonyítási vágy egyaránt nőtt. A medencénél óriási hangzavar mellett elkezdődtek a párbajok. Telt-múlt az idő, míg csakhamar a döntőben találtuk magunkat. Hosszas küzdelem után lecsúsztunk az első helyről, de ennek ellenére mindenki mosolyogva szállt ki a hajóból. A verseny végén Wichmann Tamás, kilencszeres világbajnok kenus beszélgetett velünk és gratulált teljesítményünkhöz. Természetesen az úgynevezett „Wichmann-selfie” sem maradhatott el. Az ezüstérmek átvétele után egy finom ebédet ettünk, és jóllakva indultunk el haza. Az út egy kiadós ebéd utáni szundítással telt.

Végezetül, reméljük, hogy jövőre a három ezüstérem mellé, egy aranybevonatú serleget is bezsebelhetünk.

Csapatunk tagjai: Bában Laura, Jakab Éva Barbara, Kara Mátyás, Csontos István, Csóka Dávid, Kinczer Noel, Banai Tóth István és Čermák Attila.

-Králik Zsuzsanna-

Sárkányhajó_SJG1

Szólj hozzá!