Kultúra 2024. 06. 16.

Sport, játékok, zene – hétvégén jön az V. Gőgh Kálmán emléktorna Gútán

Nagyszabású, ingyenes rendezvénnyel emlékeznek meg Gútán a város Európa-bajnok labdarúgójáról, Gőgh Kálmánról immáron örödik alkalommal. A sportprogramok, játékok, arcfestés és ugrálóvár mellett tudományos előadások és zenés műsorok is lesznek. Június 22-én irány a gútai sportpálya!

2016-ban Szépe Hilda ötletének és kezdeményezésének köszönhetően Németh Péter és a Gooal Academy Labdarúgó Akadémia, valamint Kertai Krisztián és a Football Academy Polgári Társulás rendezték meg az első emléktornát. 

Idén először a rendezvény a sport mellett kulturális tartalommal is bővül.

KulTúra egyesület programja a gútai vállalkozók és a városvezetés felőli örömteli összefogás és támogatás nélkül nem valósulhatna meg évről évre. A sikeres Interreg pályázat eredményeként pedig a torna immáron ingyenesen áll az érdeklődők rendelkezésére. A rendezvény célja, hogy a látogatók megismerjék Gőgh Kálmán történetét, sportolói és emberi nagyságát.

Gőgh Kálmán (Fotó: M. Nagy Kálmán)

Reggel 9 órától kezdődik az utánpótlás focitorna (340 gyerek, 5 korosztályban), a Ferencvárosi Torna Club, a Budapesti Honvéd, vagy a Dunaszerdahelyi AC pályára lépésével. 5 órától indul a torna gálamérkőzése, melyen

a Magyar Színészválogatott a KulTúra All Stars csapatával mérkőzik meg, amit Gundel Takács Gábor fog élőben közvetíteni.

„A színészek csapatát erősíti többek között Puskás Peti, de olyan korábbi válogatott labdarúgókat is tudtunk „igazolni”, mint az Újpest legendája Véber Gyuri, vagy az egy egykori fradista Pinte Attila. A hazaiaknál pedig Szabó Zoltán és Baráth Csaba is rúgja majd a bőrt” – sorolta az ismert arcokat az emléktorna szervezője, Szabó Ákos.

A családokra, gyerekekre is gondoltak!

Ugrálóvár, buborék foci, arcfestés, illetve célbaugrás, teqball asztal és tombola is várja a fiatalokat. De a Mewasport termékbemutatójával és Márton Petra, a világbajnok úszó Milák Kristóf segítőjének előadásával is kiegészül a program – utóbbi a sportolók táplálkozásába avatja be az érdeklődőket. Szabó László az Európai Unió sportdiplomáciájának világába kalauzol, Hegyi Fanni pedig a sportpszichológia alapjait tárja fel a nézőknek.

Este 8 órától Feke Pál koncertezik, akit az est házigazdája, Dj Szomi vált, végül a magyar lemezlovas sztár és médiaszemélyiség, Dj Dominik zárja a bulit. 

A koncertek és valamennyi program ingyenes!