Sport Dél-komárom 2023. 05. 22.

Ismét sporttörténelmet írt a dél-komáromi SZPK!

A Szőnyi Palánkdöngetők Köre női és férfi floorballosai a bajnoki címük mellé a Magyar Kupát is megnyerték – írja a kemma.hu.

A hétvégén folytatódott a 2023-as komáromi floorballos álom. Az SZPK DESEF férfi csapata márciusban ezüstérmet szerzett az osztrák, szlovén és magyar férfi csapatokat felvonultató 3 Nations Floorball League bajnokságban. A fiúk azóta a magyar bajnokságra és a Magyar Kupára összpontosíthattak. A bajnokságban is sikerült bejutniuk a fináléba, ahol két mérkőzés után megszerezték az aranyérmet aPhoenix Fireball csapatával szemben.

A bajnoki cím után Galambos Tamás, az SZPK elnöke úgy nyilatkozott, nem telhetetlenek, de az örömük akkor lenne teljes, ha a hétvégén a lányok és a fiúk is megszereznék még a Magyar Kupát is.

A komáromi férfiak az Érden rendezett négyes döntő első mérkőzésén 16-6-ra legyőzték a Phoenix FSE Wizards együttesét, és mivel a Dunai Krokodilok 10-5-re jobbnak bizonyultak a Phoenix Fireball SE ellen, így a Krokodilok vártak az SZPK-ra a fináléban. Az aranycsatában akomáromiak a 12. perctől végig vezettek, de az utolsó másodpercig izgalmas volt az összecsapás, amit végül 5-4-re nyertek Haris Tibor vezetőedző tanítványai.

A lányok, az SZPK Mentőangyalok is mindenképpen szerették volna megszerezni a kupát is a bajnoki címük mellé. Az elődöntő nem jelentett gondot számukra, fölényesen, 18-6-ra nyertek az Egri Városi Sportiskola ellen Lelovics Nóráék – aki nem mellesleg ezen a meccsen kilenc góllal is kivette részét a sikerből.

döntőben aztán következett a bajnokságban is ezüstérmet szerző IBK Cartoon Heroes. A Mentőangyalok végig vezettek az összecsapáson és végül Szabó Zsolt Tamás vezetőedző együttese 4-2 nyert.

A lányok ötödször, a fiúk tizedszer szerezték meg a Magyar Kupát.