Város Dél-komárom 2020. 11. 13.

Számos közterületen is kötelező a maszk Dél-Komáromban

Dr. Molnár Attila polgármester a komarom.hu oldalon tájékoztatott a járványhelyzettel kapcsolatos legfrissebb döntésekről.

Az elrendelt veszélyhelyzet alapján mind a képviselő-testület jogkörébe és hatáskörébe tartozó, mind egyéb jogszabályokban meghatározott ügyekben a polgármester jogosult és köteles döntéseket hozni.

Óvatos bizakodásra adhat okot hogy Dél-Komáromban jelenleg 10 fő alatti a napi megbetegedések száma.

A városvezető egyeztetést folytatott a helyi bölcsődék és óvodák intézményvezetőivel. Egy-egy esetet leszámítva sem a bölcsődékben, sem az óvodákban nem tapasztalhatók tömeges megbetegedések. A korábban az önkormányzat által végrehajtott tesztelések következtében két óvodai csoport került átmenetileg karanténba, egyik a Kistáltos, a másik pedig a Szőnyi Színes Óvodában. Ezen intézményekben is elmondható azonban, hogy az érintett két óvodapedagóguson kívül mindenki más tesztje negatív lett.

Az érvényben lévő közterületi maszkviselésre vonatkozó rendelet kötelezővé teszi a maszk használatát Dél-Komáromban az oktatási, nevelési, egészségügyi és szociális intézmények, valamint üzletek, hivatalok, társasházak 100 m-es körzetében, valamint a játszótereken és buszmegállókban is. Ennek betartását a rendőrség, valamint a közterület-felügyelet munkatársai is ellenőrzik majd.