Sport 2017. 11. 07.

Szenzációs sikert érték el a karatésok

November 3-a és 5-e között Kolozsváron rendezték meg a VII. fudokan világbajnokságot, valamint az ifi fudokan világkupát. A komáromi dojot heten képviselték a magyar fudokan válogatottban, ahol a mieinken kívül csupán két fővárosi egyesület legjobbjai indultak. A megmérettetésre négy kontinens 46 országának több mint 2000 versenyzője érkezett.

Filep Imre hét danos mester, a tempósok vezetője szenzációsnak, fennállásuk eddigi legjobbjának nevezte a komáromiak szereplését. A világkupáról Köteles Ákos (kata-kumite) ezüstérmet hozott, míg Rigla Regina Amarilla katában az 5., kumitében pedig a 3. helyet szerezte meg.

A fudokan világbajnokságon Pataki Bence kumitében aranyérmes lett, Véber Éva szintén kumitében a 2. helyen végzett, míg Filep Ádám kumitében a 3. helyet vívta ki. Az Albert Patrik, Filep Ádám, Mészáros Zsolt összeállítású csapat katában a dobogó harmadik fokára állhatott fel, míg tradicionális katában a 4. helyet szerezte meg.

Filep Imre köszönetét fejezi ki mindenkinek, akik segítették a remek eredményhez vezető felkészülést, így köszönet illeti dr. Molnár Attila polgármestert az egyesület támogatásáért, Óvári Attilát, a B&O Kft. vezetőjét, a technikai háttér megteremtéséért, a Tempo valamennyi versenyzőjét és tagját, a szülőket, a Pataki, Rigla és Köteles családokat, a koordinációban oroszlánrészt vállaló Filep Ádámot.

A mester külön köszönetét fejezi ki párjának, Spendel Veronikának, aki folyamatosan biztosította a felkészüléshez szükséges a nyugodt hátteret.

Képgaléria: