Város 2020. 04. 23.

Szombaton újranyitják a komáromi piacot

A korlátozások enyhítésének köszönhetően szerdától (április 22.) kiniythattak bizonyos üzletek és boltok, köztük a nyilvános piacok is. Habár a komáromi piac szerdán még nem nyitotta meg kapuit, szombaton ismét mindenkit vár majd. A piacozóknak viszont be kell majd tartaniuk néhány új rendelkezést.

A Komáromi Regionális Közegészségügyi Hivatal rendelkezései alapján csak az alábbi szigorú szabályok bevezetésével nyithatja meg kapuit a komáromi piac:

  • az emberek csak egy irányban közlekedhetnek, ami azt eredményezi, hogy 1 bejárat és 1 kijárat áll majd rendelkezésre
  • a termelőknek két méter távolságot kell tartaniuk egymástól, ami a gyakorlatban annyit jelent, hogy csak minden második asztalon árulhatják majd portékáikat
  • a piac területén tilos étel és ital fogyasztása.
  • a piac területén is kötelező a szájmaszk használata, valamint az egymástól való 2 méter távolság betartása, ami annyit jelent, hogy a termelők asztalához csak egyesével lehet odalépni.
  • a belépésnél emellett fertőtlenítő is elhelyezésre kerül

Továbbá felszólítják a 65 éven felülieket a számukra kijelölt időpontok betartására. Ez alapján az említett korosztály szerdánként 9 és 11 óra között vásárolhat majd a piacon, szombaton pedig tilos számukra a belépés.

(SziaKomárom, Nagypiac Komárom)