Kultúra 2016. 09. 30.

Tanulmányi kirándulás Bécsben

A Selye János Gimnázium prímó, secundó, terció és kvartó osztálya (kisgimisek) tanulmányi kirándulásra indult Bécsbe 2016. szeptember 28-án. Reggel 7.00-kor az Európa Hotel előtt mindenki izgatottan ült be az autóbuszba és várta, hogy milyen remek napnak nézünk elébe. Már az utazáskor nagyon jó volt a hangulat, és hát mindenkinek a legnagyobb öröme az volt, hogy nincs iskola, nem kell félni a dolgozatoktól és a felelésektől.

Kísérő tanáraink a kisgimi osztályfőnökei – Hevesi Petruf Alena (I.N), Lami Zsuzsanna (II.N), Horváth Fél Szilvia (III.N), Mézes Zsuzsanna (IV.N) – és Szénássy Edit, a gimnázium egyik német szakos tanárnője voltak.

Először is ellátogattunk a Bécsi Természettudományi Múzeumba (Naturhistorisches Museum Wien). Számomra nagyon érdekes volt ez a múzeum, hiszen annyi, különféle témájú kiállítási helyszínt láthattunk, hogy mindenki megtalálta az érdeklődési körének megfelelőt. És persze, akadt olyan diák is, aki annyira lelkes volt, hogy bebarangolta szinte az egész múzeumot. Én nem tudtam mindent megnézni, de ahova eljutottam, az teljesen lenyűgözött, mert annyira fantasztikus élményt nyújtott. Következő állomásként az állatkertbe látogattunk el. Számomra az állatkert volt a legizgalmasabb és legérdekesebb, hiszen én is hatalmas állatrajongó vagyok. Azt még tudni kell a bécsi állatkertről, hogy óriási területen terül el. Megdöbbentő volt számomra, hogy olyan állatokat is láthattunk, etethettünk, amelyek messze földön, nem a mi kontinensünkön honosak.

Az egynapos kirándulásunk hamar véget ért. Sajnáltuk, hogy indulnunk kellett haza, ám mindenki elégedetten, élményekkel telve, hatalmas mosollyal az arcán ült be a buszba. A hazaúton sem szállt el a jókedvünk, és örültünk, hogy együtt élhettük meg ezt a csodálatos napot.

Nekem nagyon tetszett ez a kirándulás, és máris izgatottan várom, hogy legközelebb hová látogatunk el.

Mézeš Cynthia (II.N, 12 éves)