Mix 2022. 05. 27.

Tanulmányi kiránduláson a Bandi-ták

2022. május 11-én, két év kényszerszünet után, végre elérkezett a nap, hogy az első közös tanulmányi kirándulásunkon vehessünk részt, melyet Budapestre szerveztünk.

A szervezés és ötletelés, már hetekkel korábban kezdődött, rengeteg program merült fel, melyre szívesen mentünk volna, de tudtuk, hogy egy napba nem fog beleférni ennyi kimaradt élmény. A választásunk végül a Csodák Palotájára és a Szépművészeti Múzeumra esett, melyet kiegészítettünk sokak örömére a Buda Gourmet Étterem svédasztalos ebédjével.

A kirándulás napjának reggelén 7:45-kor gyülekeztünk a komáromi vasútállomáson, melyen nagy meglepetésre mindenki időben megjelent. Ezt követően az előre megváltott jegyeinkkel, a 8:03-as vonattal utaztunk a Déli pályaudvarig, ahonnét aztán elvillamosoztunk a Bécsi úti Csodák Palotájához. Nagyjából 5000 m2-en, 2 szinten, közel 250 interaktív játék várta az osztályt az alábbi érdekességekkel: természet műhelye, tudósok csarnoka, mágnesek csodás világa, tükörlabirintus, illúziók, Newton almáskertje, logikai megálló, születés világa, űrállomás és még sok más érdekes, izgalmas interaktív játék. De talán a sokunk számára az Öveges színpad két fizikai előadása és a Richter Gedeon labor kémiai kísérletei voltak a legérdekesebbek mind közül.

Nagyjából 3 órát töltöttünk a tudomány világában, majd ezt követően eltöltöttünk együtt egy kellemes ebédet a Buda Gourmet Étteremben. Már előre le voltak foglalva az asztalaink, ahol több mint 30 féle étel és gourmet desszerttel a kínálatukban, korlátlan ételfogyasztással (“all you can eat”) vártak bennünket. Mondanom sem kell, hogy talán sokak számára ez volt a nap fénypontja, hiszen mindenki annyit ehetett bármiből, ammennyi csak belé fért. Voltak bártabb tanulók, akik 6-7 alkalommal is fordultak főételért, majd ezt követően persze megkóstolták a leveseket és a desszerteket is.

Hogy ezt a bőséges ebédet kicsit lemozogjuk, elsétáltunk a közeli Puskás Ferenc szoborcsoporthoz, ahol osztálykép is készült, majd ezt követően elindultunk a Szépművészeti Múzeumhoz, ahol a „Menny és pokol között. Hieronymus Bosch rejtélyes világa” címet viselő, igazán érdekes kiállítást tekintettük meg. A jegyeinkkel nem csupán a tervezett ideiglenes kiállítást tudtuk megtekinteni, hanem az összes állandó kiállítást is, amit az osztály maximálisan ki is élvezett, hiszen zárásig a múzeum különféle kiállításait szemlélve barangoltunk a több emeleten és rengeteg termen át.

Az utolsó tervezett programunk után végigsétáltunk a Hősök terén, megnéztük a Városligeti tavat és Vajdahunyad várat, valamint a nemrég épült Magyar Zene Háza csodás épületét. Végezetül pedig tettünk egy villámgyors kitérőt az Etele Plázában, ami után a Kelenföldi vasútállomásról elindultunk haza, Komárom felé.

Végül, de nem utolsó sorban köszönjük szépen RNDr. Édes Erzsébet igazgatóhelyettes asszonynak, hogy vállalta az osztályfőnök mellet a kísérőtanár szerepét és nagy szeretettel és odafigyeléssel állt a csoporthoz egész nap.

Összességében egy nagyon tartalmas, és jó értelemben fárasztó napon voltunk túl, ahol reményeim szerint mindenki megtalálta a maga kedvére való programot. Hamarosan folytatjuk közös élményeink bővítését az évvégi osztálykiránduláson, ahol bízom benne, hogy hasonlóan jól fogunk együttműködni, mint ezen az első közös tanulmányi kirándulásunkon.

Nagy András, osztályfőnök

Szólj hozzá!