Város 2018. 08. 07.

Tüntetés szerveződik városunkban az Európa Hotel megmentéséért

„Védjük meg az Európa Hotelt!” címmel szerveződik tüntetés városunkban augusztus 11-ére. A szervezők legfőbb célja, hogy felhívják a közvélemény figyelmét az épület állapotára és egy általuk megfigyelt jelenségre. 

A napokban jelent meg a Facebook közösségi oldalon az az esemény, melynek középpontjában a belvárosban található, mára már kissé elfeledett (és nem kissé elhanyagolt) Európa Hotel áll.

Az egykoron rendkívül népszerű és kedvelt szálláshely már több, mint 7 éve zárva tart, ez alatt az idő alatt pedig állapota is fokozatosan romlott.

Ez már magában is elég indok lehet egy figyelemfelkeltésre. A tüntetés szervezője, a komáromi Téglás Róbert azonban egy másik jelenségre is figyelmes lett, ami végül cselekvésre ösztönözte. A megmozdulás Facebook eseményénél ugyanis a következő szöveg olvasható:

„Védjük meg a volt Európa hotelt a jövő részére, hogy ne alkoholista hajléktalanok foglalják el az épületet és saját kulcsuk legyen a bejutáshoz! Ha Önnek is fontos az épület sorsa, akkor jöjjön el szombaton, 2018. augusztus 11-én reggel 10:00-kor az Európa hotel bejárata elé és csináljunk egy közös csoportképet, hogy a tulajdonos tudomást szerezzen róla, hogy mennyi embernek fontos az épület jövőbeli sorsa. Köszönöm szépen előre is a részvételt, és szintén az esemény megosztását!” 

Róbert a mai napon hivatalos úton, a rendőrségen is bejelentette az eseményt.