Város 2014. 10. 09.

Új parkoló épül a hetes lakótelepen

Néhány napja nagy a sürgés-forgás a Nádor utca hetes lakótelepre nyúló részén (az Építész és a Polgár utca között). Mint megtudtuk, új parkoló készül a helyszínen.

Ez jó hír az itt lakóknak, akik már régen nem tudták, hol álljanak le az autóikkal. A hetvenes-nyolcvanas években kialakított parkolókat már régen kinőttük, és sokan kénytelenek voltak a zöld övezetet (vagy inkább sár-övezetet?) felhasználni erre a célra. Aki a közelben lakik, nagyon jól tudja, mekkora problémát jelentett mindez, arról nem beszélve, hogy az egész terület milyen elhanyagolt, ápolatlan – egyszóval rendetlen volt.

Az új parkoló nagyjából 37 autó befogadására lesz alkalmas – felelt kérdésünkre Králik Róbert, a Komáromi Városi Hivatal szóvivője. – Nem lesznek benne kijelölt helyek, ugyanis nem betonból készül, hanem döngölt kavicsból. Ez egy olcsóbb megoldás, ugyanakkor praktikus is, hiszen a víz le tud folyni a kavics között. A hozzá vezető bekötőutak gyeprácskövekből készülnek, ami ideális burkolókő az autóbeállók számára. (Fő jellemzője, hogy hatásában a zöld gyep érzetét kelti, ugyanakkor a fű alatti térkő megbízható, biztos talajt nyújt.)  Ha véletlenül kicsi lenne az új parkoló, akkor kibővítik majd – 55 autó számára. A 36 ezer eurós beruházás a városi költségvetésből kerül kifizetésre, és előre láthatóan két hét múlva már parkolhatunk is rajta.

-hda-

Szólj hozzá!