Város 2021. 05. 14.

Újabb tömeges oltás: A múlt hetinél is több vakcinát adnak be a héten Komáromban

A múlt héten (május 3-9.) 3500 vakcinát adtak be Komáromban, ezen a héten pedig már a munkanapokon is megnövekedett a napi oltásszám 300-ról 700-ra, míg a hétvégén újra 1000-1000 oltást adnak majd be naponta. Ez azt jelenti, hogy a hét folyamán összesen 5 500 oltásra kerül sor.

A jövő hétre szintén már biztosítva van minden munkanapra újabb 700 vakcina, úgyhogy a következő héten is 3500 oltást kapnak majd folyamatosan a regisztrált érdeklődők. A három hét lefolyása alatt így összesen 12 500 oltásra kerül sor Komáromban, ami országos szinten is kiemelkedőnek számít. Ezzel a regisztráltak nagy része meg is kapja a védőoltást.

A tömeges oltás során a Pfizer/BioNTech vakcinájával oltanak, mely hivatalosan a Comirnaty név alatt fut. Az oltások beadásának megszervezésében a város továbbra is aktív segítséget nyújt a kórháznak, a városi rendőrség segítségén túl adminisztrátorok segítik a munkát. Mellettük, hétköznapokon a Rebeli színjátszó csoport is segédkezik a munkában. A kórház csapata szünet nélkül több héten keresztül végzi a tömeges oltást, hétvégi pihenő nélkül.

(Komárom Város Facebook oldal)