Város 2021. 01. 22.

Van regisztrációs lehetőség néhány komáromi mintavételi helyszínen

Bár az előzetes hírek arról szóltak, hogy Komáromban nem lesz elérhető regisztrációs lehetőség a hétvégi tömeges tesztelésre felállított mintavételi helyeken, Komárom városa végül úgy döntött, néhány helyszínre biztosítja az előzetes regisztrációt, ezzel is próbálva megelőzni a hosszú sorok kialakulását.

Mint az ismert, január 18-tól megkezdődött Szlovákia lakosságának COVID-19 antigén gyorsteszttel történő tömeges tesztelése, mely január 26-ig tart majd. A lakosoknak ez idő alatt kell beszereznünk negatív eredményünket ahhoz, hogy január 27-től némileg szabadabban mozoghassanak a február 7-ig meghosszabbított és szigorított kijárási tilalom idején. Komárom városa az előttünk álló hétvégére (január 23-24) összesen 30 mintavételi helyszínt alakított ki, melyek közül a legfrissebb információk alapján néhánynál tegnaptól már lehetőség van előzetes regisztrációra is.

A kntest.sk weboldalon az alábbi mintavételi helyszínekre lehet már előzetesen regisztrálni:

  • Eötvös Utcai Alapiskola, Eötvös u. 39 – 2 mintavételi hely
  • Rozmaring Utcai Alapiskola, Rozmaring u. 1
  • Kereskedelmi és Szolgátatóipari Szakközépiskola, Építők u. 31 – 2 mintavételi hely
  • Komenský Utcai Alapiskola, Komenský u. 3
  • Sportcsarnok, Sport u. 1 – 2 mintavételi hely

A további komáromi mintavételi pontokon regisztráció nélkül végzik majd a teszteket, emellett nagy eséllyel a regisztrációs lehetőséggel rendelkező helyszíneken az „üresjáratokban” regisztráció nélkülieket is tesztelnek majd.

Szintén a hosszú sorok kialakulásának megelőzése érdekében Komárom városa óránként tájékoztatni fogja a lakosságot online felületein (weboldal és Facebook oldal) arról, melyik mintavételi állomáson mennyi az aktuális várakozási idő. Emellett a 159-es forróvonalon is lehet majd érdeklődni, hol milyen az aktuális helyzet, és ezáltal hova érdemes elindulni.

Az alább látható, valamennyi komáromi tesztelési helyszínen mindkét nap 8:00-19:00 között (egy órás ebédszünettel 13:00-14:00) fogadják majd a tesztelésre érkezőket:

További információk, leggyakrabban felmerülő kérdések és válaszok a hétvégi teszteléssel kapcsolatban IDE kattintva találhatók.