Sport 2018. 05. 22.

Véget ért a bajnoki szezon: a KFC Komárno túlszárnyalta az elvárásokat

Győzelemmel búcsúzott a szezontól a KFC Komárno. A csapat nagyszerű tavaszi teljesítményének köszönhetően túlszárnyalta a téli szünetben felállított elvárásokat, a másodosztályból való kiesés elkerülését, és a tabella 6. helyén végzett. 

Szezonbeli utolsó mérkőzését is megnyerte a KFC Komárno, ezúttal vendégként, Vágújhely csapata ellen. Ezzel a győzelemmel a csapat így 8 meccsesre nyújtotta veretlenségi sorozatát, aminek köszönhetően alaposan sikerült túlszárnyalnia a legfőbb elvárást, a másodosztályból való kiesés elkerülését.

A várakozásoknak megfelelően azonban nem adta magát könnyen Vágújhely együttese, hiszen matematikai esélye még az utolsó fordulóban is volt a csapatnak a bentmaradásra. Az első, és a mérkőzés egyetlen góljára is egészen a mérkőzés legvégéig kellett várni. A 89.percben azonban jött a komáromi Ondruš beadása és a „Lilák” gólvágója, Nurković, akinek sikerült fejjel bevennie a vágújhelyi kaput. 

A mérkőzés utáni edzői nyilatkozatok és a teljes meccs megtekinthető IDE kattintva. 

Komárom ezzel sorozatban negyedik mérkőzését nyerte meg, legyőzőre pedig utoljára április 11-én talált. Az utolsó mérkőzéseken mutatott nagyszerű teljesítménynek hála pedig a csapatnak nemcsak a kiesést sikerült elkerülnie, de a várakozásokon túli 6.helyen végzett.

A döcögősen induló őszi szezon után, amikor is Komárom a tabella utolsó előtti helyén tanyázott, a tavasz így már jóval több kellemes pillanatot is hozott a szurkolók számára. A kilátogatókban minden bizonnyal a szezon legkellemesebb emlékeiként hosszú ideig megmarad az Igló elleni nagy arányú, 7:0-ás diadal és Kassa elleni 4:0-ás győzelem is.

A másodosztály végső tabellája az utolsó, 30.forduló végeztével:  

Fotó: futbalnet.sk

A tavaszi tabellán azonban még ennél is jobban szerepelt Komárom:

Fotó: KFC Komárno Facebook oldal