Mix 2015. 09. 22.

„Wellnesseltünk”, hogy feltöltődjünk

Nem rég felkerekedtünk, és utánajártunk, hogy egy hosszabb wellness hétvége milyen pozitív hatást gyakorol szervezetünkre. Olyan helyszínt kerestünk, ahol sokat lehetünk a szabadban, így választásunk Hévízre esett, hiszen itt található a világ legnagyobb termáltava, melynek hőmérséklete ősszel is 30 fok körül alakul.

Felejthetetlen élmény volt a friss őszi reggelen a kellemesen meleg vízben tavirózsák mellett ejtőzni, és élvezni az arcunkat felmelegítő napsugarakat. Ilyen idilli környezetben a kikapcsolódás garantált, izmaink ellazultak, gondolataink kitisztultak, és egészen új erőre kaptunk.

Ezután részt vettünk egy fergeteges mézes szauna szeánszon, ahol megtudtuk, hogy a szaunázás fokozza az ellenálló képességet, üdítő és kondíciójavító hatása van, ezért érdemes rendszeresen, hetente beiktatni egy szauna programot.

Hévízi szakemberek segítettek kiválasztani a nekünk legmegfelelőbb lazító kezeléseket, így párom lávaköves masszázson, míg jómagam hévízi iszapgöngyölésen vettem részt, mely után bőröm sokkal simábbá és puhábbá vált.

DSC_9459

Tudta, hogy a hévízi iszap fokozza a sejtek anyag cseréjét, növeli a kollagén termelést, és a benne lévő ásványi anyagok feltöltik a szervezetet? Mi haza is hoztunk belőle, így egy kád vízbe téve, otthonunkban is élvezhetjük a jótékony hatásokat. Természetesen a mozgás sem maradhatott el, átbicikliztünk a Kis-Balatonhoz, és a Keszthelyi-hegységben is túráztunk.

DSC_7844

Kipihenten, szervezetünket új energiákkal feltöltve megfogadtuk, hogy idén még egyszer ellátogatunk Hévízre. Már alig várjuk, hogy egy téli kenu túrán végigevezzünk a Hévíz patakon!

Hasznos információkért, kedvezményes szállásajánlatokért érdemes felkeresni a heviz.hu oldalt vagy a Tourinform iroda munkatársait:
tel.: +36 83 540 131
E-mail: heviz@tourinform.hu

 

Szállástippek Hévízről

A gyógytótól 200 m-re, Hévíz központjában várja Önöket a GUSZTI VILLA HÉVÍZ!

Őszi wellness ajánlatainkat keresse az Apart Júlia Villa oldalán!

Elixír a hétköznapokra- Nálunk a hétköznapok stresszmentesek és csak a pihenésről szólnak.

Szólj hozzá!