szombat, március 24. - Gábor, Karina (hu) - Gabriel (sk) 1 EUR = 312.9 HUF 6 °C 24.3.2018, Sob Lekáreň Dr. MAX OD Kaufland , Hadovská cesta 3913, 94501 Komárno 8:00 - 20:00
Mix

“Anyanyelv nélkül élni, az elég sótlan tenger”

Laboda Robival készítette legújabb videóját a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala

';

A Szlovákiai Magyarok Kerekasztala az idei évben is elkészítette azt a kisfilmjét, melyben a hazai magyar tannyelvű oktatást népszerűsíti. A legfrissebb videójuk a tegnapi nap során került fel az internetre, a főszerepbe pedig ezúttal Laboda Róbert került, aki nemcsak, hogy kétkötetes költő és slammer, de tanár is. Így szavai különösen autentikusan hatnak. 

A Szlovákiai Magyarok Kerekasztala hasonlóan a korábbi évekhez videón hirdeti a magyar nyelvű oktatás fontosságát. Azt, hogy a magyar anyanyelvű gyermek számára a magyar iskolán keresztül vezet az út az érvényesüléshez. Az anyanyelvi oktatás nem helyettesíthető mással, segít abban, hogy jól érezzük magunkat a közösségünkben és olyan sokrétű műveltséget biztosít, ami segít a boldogulásban. Mert ahogy a videóban is elhangzik: “anyanyelv nélkül élni, az elég sótlan tenger.”

 

FEL