Város 2020. 12. 11.

10 ezer szájmaszk és 15 ezer kézfertőtlenítőt osztanak szét városszerte

A Kukkónia polgári társuláson keresztül érkező támogatásnak köszönhetően a város szájmaszkokkal támogatta az iskolákat, a társulás 10 ezer maszkot ajándékozott az önkormányzatnak. A CIBI kft. 15 ezer darab kézfertőtlenítőt adományozott, aminek jelentős részét ugyancsak az önkormányzati iskolák kapták.

A védőeszközöket elsősorban azok a családok kapják, akiknek nagyobb anyagi kihívást jelent az ilyen eszközök biztosítása. Az önkormányzat ezzel próbálja segíteni az iskolába járást.

Az iskolák igazgatóival zajló közös szakmai egyeztetés után az a megállapodás született, hogy a felsőbb (5-9) évfolyamok az ünnepek előtt már nem mennek vissza az iskolába, folytatják az online tanulást. Az önkormányzat kész biztosítani minden feltételt a teszteléshez, amennyiben ez szükséges, azonban az intézmények vezetői sem látták hatékonynak a pár napos visszatérést az ünnepek előtt.

Előreláthatólag az oktatás az ünnepek után január 11-én folytatódik majd, az akkor érvényes járványügyi előírások szerint az önkormányzat biztosítani fogja a szükséges feltételeket.

(Komárom Város Facebook oldal)