Sport 2018. 05. 14.

A KFC és a VK Spartak is győzni tudott szezonbeli utolsó hazai meccsén

A komáromi sportélet legfontosabb eseményei a május 7 – május 13-ai hétről. 

Labdarúgás

KFC Komárno – FK Železiarne Podbrezová „B” 1:0 (0:0)
gsz.: Nurković 73′
– szlovák másodosztály 29.forduló – 
Lejátszotta szezonbeli utolsó hazai mérkőzését is a KFC Komárno csapata. Miután már a forduló előtt biztos volt a komáromi csapat bentmaradása és Zólyombrezó búcsúzása a másodosztálytól, így mindkét gárda tét és nyomás nélkül léphetett pályára. Ez viszont kicsit rá is nyomta a bélyegét a csapatok teljesítményére.  Talán nem túlzás azt állítani, hogy nem ez lesz az a mérkőzés, amivel a két csapat dicsekedni fog a szezon után. Az óvatos első félidő után a második játékrészre kicsit összekapta magát Komárom, aminek köszönhetően végül a gól sem maradt el a mérkőzésen. Bár a hazai szurkolóknak egészen a 73.percig kellett várniuk azzal, hogy gólt ünnepelhessenek a találkozón, Nurkovićnak végül csak sikerült megtörnie a jeget: egy beadás után fejjel vette be a vendégek kapuját.

Komárom utolsó mérkőzését idegenben játssza Vágújhely csapata ellen, május 20-án.

Fotó: dunataj.sk Facebook oldal

Képgaléria:

 

 

Röplabda

VK Spartak UJS Komarno – VO AC Uniza Žilina
3:1 (25:18, 25:27, 25:20, 25:23)
– mérkőzés az első osztályba kerülésért –
Bár az már az utolsó mérkőzések előtt eldőlt, hogy a következő szezontól a komáromi röplabdacsapat az első osztályban szerepel majd, az ünneplés mégis ezzel a győzelemmel lett teljes. A (már így) tét nélkül zajló mérkőzést a komáromi csapat kezdte jobban, mondhatni könnyedebben nyerte meg az első szettet. Habár ezt követően a vendég Zsolna egyenlíteni tudott, a meccs hátralevő részében a Spartak már nem engedett teret a további zsolnai ünneplésnek, és 3:1-es összesítéssel nyerték meg az összecsapást.

Azon túl, hogy a csapat feljutott az Extraligába, a játékosok annak az eredménynek is örülhettek, hogy az osztályozó körmeccsein a legtöbb pontot gyűjtötték össze, így az első helyről léphetnek osztályt.

Fotó: VK Spartak UJS Komárno Facebook oldal

Küzdősport

Karate

A Felnőtt, és Junior Európa-bajnokságot idén Lengyelországban, Wroclaw-ban rendezték meg május közepén. Szlovákiát és Seishin Karate Klubot Hupian Kristína, és Markovics Ádám (Keszegfalva), Jakab Adrienn (Csallóközaranyos), Cserepes Zoltán (Nemesócsa) képviselték.

A junior korosztályban Cserepes Zoltán aki litván, ukrán, majd magyar ellenfelét is búcsúztatta. A döntőben sajnos kikapott, de teljesítményére így sem lehet panasz, hiszen az ezüstéremnek köszönhetően megszerezte az egyesület hatodik Európa-bajnoki helyezését.

Markovics Ádám már korán búcsúzni kényszerült a versenytől.

Jakab Adrienn és Hupian Kristína egyaránt a legjobb 8 között végzett.