Sport 2018. 09. 28.

A KFC Komárno vezetősége kijelentette: a klub nem kér a politikából

Sajtótájékoztatót hívott össze a mai napra (szeptember 28.) a KFC Komárno labdarúgóklub vezetősége. A tagokat az ösztönözte cselekvésre, hogy – elmondásuk szerint – az egyik komáromi képviselőjelölt politikai célokra használta fel a klub hírnevét, ráadásul a vezetőség beleegyezése nélkül.  

A sajtótájékoztatón részt vett Baráth György (a KFC Komárno elnöke), Hajabács Gábor (a klub bizottságának tagja) valamint az U13-as ificsapat edzője, Uzola István.

Az elhangzottak alapján szeptember 25-én történt az incidens, mely mellett nem tudtak szó nélkül elmenni. Ekkor történt ugyanis, hogy az egyik párt képviselőjelöltje bement a stadionba, miközben a felnőtt- és néhány utánpótláskorú csapat edzése zajlott és kampányfotókat készített. A pálya közelében tartózkodó edzőnek, Uzola Istvánnak azt állította, mindez a vezetőség beleegyezésével történik, a képek pedig később felkerültek az egyik közösségi oldalra is. A vezetőség elmondása alapján azonban feléjük nem érkezett kérés mindezzel kapcsolatban. 

A KFC Komárno vezetői elmondták, a klub elhatárolódik minden olyan politikai aktivitástól, melyek érintik az egyesületet és nem engedik, hogy bárki is politikai csatározásra használja fel a gyerekeket. Kijelentették, az incidens során a vezetőség felé nem érkezett semmiféle megkeresés vagy kérés a képek elkészítése kapcsán, de ha érkezett volna, akkor is elutasították volna azt.

„A közösségi oldalon megjelent bejegyzésre a szülők hívták fel a figyelmem. Ekkor kerestem én is rá, majd felvettem a kapcsolatot az illetővel, aki feltöltötte azt és megkértem, hogy törölje. Ő ezt ezután meg is tette, így már nem található meg a szóban forgó bejegyzés” – mondta el Hajabács Gábor.

A KFC képviseletében, balról: Hajabács Gábor, Baráth György és Uzola István

A vezetőség azért döntött egy sajtótájékoztató összehívása mellett, mivel 4 évvel ezelőtt egy, a mostanihoz nagyon hasonló eset már kellemetlenül érintette a klubot.

Az egyik akkori jelölt ugyanis szintén a kampányidőszakban készített fotókat a csapattal, amit csakugyan hirdetett aztán. A klub néhány szponzora azonban nem nézte jó szemmel a dolgot, ezt követően pedig jelentős pénzösszegtől esett el a csapat. 

A klub elnöke, Baráth György elmondta: „Mint magánemberek, mi is különböző politikai nézeteket vallunk, de amikor belépünk a székház ajtaján, ezeket a dolgokat kívül hagyjuk, elsődleges mindenki számára a klub érdeke. Ezután is elutasítunk bármilyen politikai megnyilvánulást a stadionon belül. Szeretnénk megkérni mindenkit, hogy tartsa tiszteletben a kérésünket és a kampánytevékenységet folytassák a KFC-n kívül, ne pedig a stadionon belül.” 

A KFC vezetői a sajtótájékoztató során nem nevesítették sem a pártot, sem pedig a személyt az ügy kapcsán. Az egyik újságírói kérdésben azonban elhangzott a MOST-HÍD párt polgármesterjelöltjének, Héder Ágnesnek a neve, miszerint rá gondolnak-e a klub vezetői, de ezt a KFC képviselői sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarták.