Sport 2019. 05. 07.

A Kyokushin Karate megalapítójára emlékeztek

Első alkalommal rendezte meg Csallóközaranyoson a Seishin Karate Klub a XI. Sosai Oyama emlékversenyt.

A jelenleg 100 országban több mint 100.000 tagot számláló világszervezet megálmodója és a Kyokushin Karate megalapítója, Sosai Oyama 25 éve hunyt el. Az ő tiszteletére szervezett versenyre 200 közel nevezés érkezett 24 klubból, 2 országból (Magyarország, Szlovákia) kezdő, és haladó kategóriában.

Az ünnepélyes megnyitó ebédszünetben volt, ahol Markovics János a Szlovák Shinkyokushin Karate Szervezet Elnöke megköszönte a rendezvény megszervezésével kapcsolatos támogatásokat.

Külön köszönet mondott még Csallóközaranyos önkormányzatának, hogy rendelkezésükre bocsátotta a Sportcsarnokot, továbbá Kurcsík Jánosnak, és nejének,  Ivettnek, hogy hozzájárultak a verseny szervezéséhez.

Köszöntötte a válogatott versenyzőket Hupian Kristínát, Markovics Ádámot,  Jakab Adriennt, Kurcsík Márkot, Pulay Attilát és Cserepes Zoltánt, akik június végén Prágában, Csehországban fogják képviselni a Seishin Karate Klubot, és egyben Szlovákiát az Európa Bajnokságon.

Összesen 52 kategóriában hirdettek győztest.

Első helyezettek

Lackó Patrik, Rakus Ján, Kurcsík Márk, Dorina Lišková, Szenci Erik (Keszegfalva) Oláh Ákos (Ekecs) Fekete Abigél (Seigi Megyercs)

Bödők Beatrix, Garai Márk Mihály (Nemesócsa)

Tóth Fábián,  Bock Zsófia (Dunaszerdahely) Pataki Márk (Ekel)

Az év sportolója különdíjat Csallóközaranyosról  Kurcsík Márk kapta meg aki kiválóan teljesített a 2018-as évben, és kitartóan látogatja az edzéseket.