Kultúra 2017. 12. 20.

A Szűcsinger-rel veszi ma kezdetét a Kedvenceid Másképp

Szűcs Krisztián és Szálinger Balázs nyitja meg a Kedvenceid másképp 10 hónapon át tartó rendezvénysorozatot ma este a Tiszti Pavilon dísztermében. A Szűcsinger névre keresztelt közös műsoruk 18 órától tekinthető meg. 

A komáromi Városi Művelődési Központ a magyarországi Hangfoglaló Program-ra adta be pályázatát, mely sikeres elbírálásának köszönhetően havi rendszerességgel, összesen 10 alkalommal látogatnak el városunkba Magyarországon híressé vált, közkedvelt előadók. Az estek sajátosságát továbbá az adja majd, hogy a fellépők egy teljesen új, eddig alig ismert oldalukat mutatják majd meg a közönség számára.

A rendezvénysorozat nyitóestjére ma, 6 órától kerül sor a Tiszti Pavilon dísztermében. Városunkban elsőként a Heaven Street Sevenből és Budapest Bárból ismert Szűcs Krisztián, valamint a kortárs költő Szálinger Balázs közös produkcióját tekinthetik meg az érdeklődők. Előadásuk a Szűcsinger nevet kapta, mely során irodalommal és zenével egyaránt találkozhatunk majd.

„Még az elmúlt évezredben ismerkedtünk meg, és mindig szerettünk volna valami közös dolgot csinálni. 2002 körül ez egy kuplélemez terve volt, de nem lett belőle semmi. 2011-ben végül a Rájátszás sorozatban, nekik köszönhetően találkoztunk a színpadon” – mondta még 2015-ben az Irodalmi Jelen-nek Szűcs Krisztián és Szálinger Balázs.

A belépőjegyek ára diákok számára 3 €, míg a felnőttjegy 5 €, amelyeket a VMK-ban, illetve a helyszínen lehet megvásárolni.

Az esemény a Facebookon is megtalálható.

Fotó: vaskarika.hu

A Kedvenceid másképp rendezvénysorozat a következő hónapban a Ladánybene 27 zenészeivel fog folytatódni, akiket februárban Vastag Gábor, valamint a Quimby zenekar frontembere, Kiss Tibor követ majd.