Régió 2014. 05. 26.

Aktivizálás Hévízen

Nem is találhatna jobb időszakot a sportolásra és az aktív kikapcsolódásra, mint a végéhez közeledő tavasz és a lassan beköszöntő nyár. Helyszínnek pedig nem is eshet másra a választása, mint Hévízre. Hiszen a különleges atmoszférával rendelkező ékszerdoboz a Balaton nyugati csücskén jócskán bővelkedik az aktívan sportolók számára szóló kínálatban.

Kerekezzen nálunk!

Bringázni jó és nem utolsó sorban egészséges is! Hévíz és a Nyugat-Balaton térsége számos kiépített és kijelölt kerékpárúttal rendelkezik. Még ha nem profi kerékpáros, Hévízről indulva, akkor is kényelmesen megteheti bármelyik választott kört, az adott jelzést követve. Eltekerhet egészen a Balatoni Brinakörútig, de akár a Rezi várhoz, vagy a Kis-Balatonhoz. A Tourinform Iroda bőséges térkép és kerékpár eszközkínálata minden igényt kielégít: gyermekbringák, gyermeküléses vagy utánfutós kerékpárok, túrakerékpárok, elektromos bringák. Szerdánként akár szervezett túra keretében, szakképzett vezetővel is nekivághat az útnak.

bicaj_csop_550

Kerekezzen nálunk…máshogy!

Hévízen nem csak a kerékpározás szenvedélyének hódolhat, hanem egy egészen új eszköz segítségével kényelmesen, fáradság nélkül fedezheti fel a várost. Az úgynevezett Segway, egy az USA-ból származó elektromos motor hajtotta két kerekű szerkezet. Az eszközt a test egyensúlyával lehet irányítani, a benne lévő kis motor segítségével pedig több kilométeres túrára indulhatunk a városban. A segway használatát és a túrákat természetesen szakképzett túravezető vezeti. Kortól függetlenül, 8-tól 99 éves korig bátran ajánljuk azoknak, akik különleges módon szeretnék felfedezni a város látnivalóit.

segway-gyerekeknek

Gyalogoljon nálunk!

A sétálás, gyalogtúrázás nem igényel különösebb felszerelést, vagy edzettséget, ezért kortól függetlenül bárki neki vághat Hévíz felfedezésének. Ha a séta közben nem szeretne unatkozni, akkor érdemes letöltenie Pocket Guide alkalmazásunkat, ahol nem csak elolvashatja az érdekes információkat a látnivalókról, de meg is hallgathatja azokat. Szerdánként nordic walking túra várja az érdeklődőket, amelyhez botot is bérelhet.

Aki inkább a passzív, statikus, több koncentrációt igénylő mozgásformák híve, az s szomorkodjon. A szállodák sportprogramjai, és a helyi programszervezők róluk is gondoskodnak. Rendszeresen részt vehet jóga, thai chi, vagy akár csikung órákon.

DSC_0510_550

Tipp: érkezéskor ne feledje kiváltani Hévíz Card+ kártyáját, hiszen ezzel akár fél nap kerékpározást is kaphat ajándékba!

 

Bővebb információk:
Tourinform Hévíz
Tel.: +36 83 540 131
E-mail: heviz@tourinform.hu

www.heviz.hu

Hévíz_1_550

Szólj hozzá!