Város 2022. 05. 30.

Az összetartozás himnuszát énekli el Szarka Tamás az Erzsébet hídon

Június 3-án 11:00 órakor a magyar összetartozás himnuszát, azaz az Kézfogás című dalt fogja elénekelni Szarka Tamás a komáromi Erzsébet hídon. Az eseményre a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából kerül sor.

A Kossuth-díjas zenész és zeneszerző 2019-ben indította el a kezdeményezést, amelyben közös éneklésre hívta el a Kárpát-medence iskoláit, közösségeit. Hogy érezzük: összetartozunk. 2019-ben a Budapesti a Kossuth téren, több mint ötezer gyerek részvételével énekelte el a Kézfogást. Ezzel egyidőben a határokon innen és túl több száz településen csendült fel a dal. 2020-ban, a világjárvány idején szintén több százan csatlakoztak a közös énekléshez. 2021-ben az Országházban, a Szent Koronánál énekelte el Kézfogást.

2022-ben pedig Komáromban, a hídon énekel majd Szarka Tamás. Innen csatlakozik ahhoz a több mint 260 intézményhez, amelyek ugyanebben az időben énekelnek majd.

Mi sem szimbolizálja szebben nemzetünk összetartozását, mint ez a híd és a két város. Hiszünk a magyarság jövőjében, ezért fontos, hogy közös énekléssel erősítsük a magyarság nemzeti összetartozását.” – hangsúlyozza közleményében a Kossuth-díjas művész.

Borítókép: MTVA / MTI / Zih Zsolt