Kultúra 2018. 05. 10.

Bemutatták az idei Komáromi Nyár programjait

A Komáromi Nyár elnevezésű eseménysorozat szervezői tartottak tegnap városunkban közös sajtótájékoztatót, melyen ismertették a 2018-as Komáromi Nyár programkínálatát. Az idei rendezvénysorozat július 7-től augusztus 25-ig tart majd. 

A Komáromi Nyár főszervezője, Ferenczi Zsolt összegezte a programpontokat, így többek között a sorozat nyitórendezvényét, a Tóth Vera & Budapest Jazz Orchester koncertjét is bemutatta, mely július 7-én kerül majd megrendezésre a 6-os bástya felújított nyári teraszán. Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra közös koncertje igazi kuriózumnak számít, hiszen a 2004-es Megasztár győztes énekesnővel a pop, soul, és rhythm blues világába kalandozhatunk. Az énekesnő saját dalai mellett felcsendülnek majd többek között Cserháti Zsuzsa és Ray Charles dalok is.

Ezt követően, július 14-én a népszerű magyarországi színész, énekes és zenei producer, Bereczki Zoltán ad majd koncertet a Tiszti Pavilonban.

Egy héttel később, július 21-én a komáromi animátorok várják majd a családokat különböző gyermekprogramokkal. Szintén ezen a napon kerül majd megrendezésre a Vág melletti Csárdában az az autós találkozó, mely során veteránautók és különleges járművek is képviseltetik majd magukat.

Az idei évben is a Komáromi Nyár részeként kerül majd megrendezésre a Lake Up fesztivál július 26-tól 28-ig, mely zenei programjáról korábban már mi is beszámoltunk. A fesztivál szervezőbrigádja az elmúlt egy évben lecserélődött, így az idei Lake Up programját már az új rendező csapat egyik tagja mutatta be. A fesztivál immáron 3 napon keresztül várja majd a bulizni vágyókat, ezen felül a Lake Up-on először nyílik lehetőség sátrazásra, valamint úgynevezett kajapass megvásárlására is. A zenei kínálat mellett az idei évben a nappali programok is hangsúlyosabbak lesznek, melyek között a hőlégballon, a légvárak, a skander- és röplabdabajnokság is szerepel majd. Mellettük pedig többek között a népszerű személyi edzővel, Rubint Rékával és a Facebookon 1,3 millió kedvelővel rendelkező Tibi atyával is találkozhatnak majd a fesztiválozók.

Ugyancsak a Komáromi Nyár részét képezi majd a Lehár Nyár is, melyre idén 6. alkalommal kerül sor. A több éves múltra visszatekintő rendezvény június 30-án és július 1-jén veszi kezdetét a Lehár Gasztro-, Sör- és Zenefesztivál-lal, melyet követően hetente jelentkezik majd különböző szórakozási lehetőséggel. A fesztivál kínálatában a zenés programokon kívül családi műsorok, fejlesztő foglalkozások és mesevár egyaránt megtalálható lesz.

Augusztus 4-én a Swingless Junior Big Band ad koncertet a Tiszti Pavilon udvarában, akik egy egész estés koncerttel készülnek az érdeklődők számára.

A Komáromi Nyár folytatásaként augusztus 11-én Horváth Tamás ad egy egyórás koncertet, 18-án pedig helyi művészek kapnak egy egész estét, hogy megmutathassák tehetségüket a Jazz Eldorado néven megkeresztelt programpont során.

A programsorozatot augusztus 25-én a Peet Project koncertje zárja majd, akik egy székesfehérvári fiatalokból álló, zenéjében a jazz, pop és a funky stílusjegyeit ötvöző formáció. A koncertre a 6-os Bástya nyári teraszán kerül majd sor.

A részletes programért a jövőben érdemes követni a Komáromi Nyár Facebook oldalát.