Sport 2018. 03. 26.

Fontos győzelmet aratott a kosárcsapat Privigyén

A komáromi sportélet legfontosabb eseményei a március 19 – március 25-ei hétről.

Kosárlabda

BC Prievidza – MBK Rieker COM-Therm Komárno 71:78 (39:37)
– Eurovia SBL Rájátszás, negyeddöntő 1.mérkőzés – 
Megkezdte szereplését az idei rájátszásban a komáromi MBK Rieker COM-Therm Komárno csapata. A mérkőzés első perceire a pontatlanság és a kihagyott helyzetek voltak a jellemzőek, így nem csoda, hogy 5 perc játék után is csupán 6:7-es állást mutatott az eredményjelző. Ezt követően azonban rákapcsoltak a csapatok, az első negyed vége pedig 3 pontos különbséggel zárult (17:20). Annak ellenére, hogy a második játékrészt nagyszerűen kezdte Komárom, előnyét pedig 8 pontosra tudta növelni, a hazaiak képesek voltak meccsben maradni. Fokozatosan csökkentették hátrányukat, 5 és fél perccel az első félidő vége előtt pedig már a vezetést is meg tudták szerezni. A hazai lendület a negyed végéig kitartott, a nagyszünetre már 2 pontos előny birtokában mehetett Privigye. A folytatásban kiegyenlített mérkőzést játszottak a felek, mondhatni egymásnak adogatták a pár pontos előnyöket. A harmadik negyed végét viszont a hazaiak bírták jobban és 60:55-ös előnnyel indulhattak az utolsó 10 percre. A vendégként pályára lépő komáromi csapat sorsa már megpecsételődni látszott. A hazaiak nemcsak, hogy tartani, de növelni is tudták előnyüket 68:60-ra. Ezt követően viszont mintha egy teljesen új mérkőzés vette volna kezdetét. A hazaiak egycsapásra elvesztették a ritmust, dobásaik elkerülték a kosarat, játékuk pedig pontatlanná vált. Komárom ezt kihasználva elkezdte ledolgozni hátrányát, a hazaiak egyre agresszívebb játéka pedig tovább hajtotta a komáromiak malmára a vizet. A mérkőzés utolsó 5 és fél percében Komárom összesen 18 pontot gyűjtött, míg Privigye csupán 3-at. Ez pedig több, mint elég volt ahhoz, hogy a piros-fehérek megszerezzék a párharc első és egyben rendkívül fontos győzelmét.

A komáromi csapatból egyértelműen kiemelkedett Miles Bowman. Az amerikai játékos nemcsak támadásban (29 pont, 4 támadó lepattanó),  de védekezésben is (9 védekező lepattanó, 2 labdalopás) a csapat vezére volt. Mellette Tomič (18 pont, 7 gólpassz, 5 lepattanó), Hoferica (10 pont, 4 lepattanó) és Jackson (10 pont, 6 lepattanó, 3 labdalopás, 2 blokk) játékát is dicséret illeti. Utóbbi különösen védőjátékával segítette nagyban Komáromot.

A csapat következő mérkőzését hazai pályán játssza Privigye ellen, március 28-án 18 órától. Ezt követően szombaton folytatódik a párharc, Privigyén.

Bowman magasan kiemelkedett a mezőnyből (fotó: basketliga.sk)

A mérkőzés teljes egészében visszanézhető IDE kattintva.

Röplabda

VK Spartak UJS Komárno – VKP Bratislava „B”
3:1 (19:25, 25:18, 25:15, 25:23)
3:1 (24:26, 25:15, 25:11, 25:16)
– szlovák másodosztály 22.forduló –
A bajnokság utolsó fordulója az előző hetek nagyszerű teljesítményei után szintén kettős komáromi győzelmet hozott. Habár a meccsnapot nem kezdte a legjobban a hazai csapat. Rögtön az első szettet ugyanis meg tudta nyerni a vendég pozsonyi együttes. Ezt követően azonban Komárom vette kezébe az irányítást és 3:1-es összesítéssel meg tudta nyerni a délelőtti mérkőzést. A második meccs forgatókönyve kísértetiesen hasonló volt az elsőhöz. Előnyhöz előbb itt is a VKP Bratislava csapata jutott. A bravúrt azonban másodszor sem tudták továbbmenteni, Komárom pedig a következő szettekben mondhatni könnyedén tudott diadalmaskodni. Begyűjtve ezzel a kettős győzelmet.

A VK Spartak UJS Komárno végül a tabella 2. helyén zárt, ennek köszönhetően pedig lehetőséget kap arra, hogy kiharcolja a feljutást a szlovák Extraligába. Ehhez azonban még meg kell mérkőznie a dobogón helyet foglaló másik két csapattal, Zsolna és Vágújhely együttesével. A tabella élén végzett csapatok közül ugyanis csak kettő juthat fel a legmagasabb osztályba, így a végső sorrendről egy egymás közti körmeccs dönt majd.

Fotó: VK Spartak UJS Komárno Facebook oldal