Sport 2018. 02. 22.

Háromszor is a dobogó legfelső fokára állhattak a komáromi karatésok

Hétvégén Magyarországon, Martfűn vett részt a Seishin Karate Klub a 6. Victory gálán. Az egyesületet 4 fő képviselte a magyarországi testvérklub versenyén.

A verseny ünnepélyes megnyitóval kezdődött pontban 9 órakor. Köszöntötték a megjelent klubvezetőket, szülőket, versenyzőket, és egy perces néma csenddel emlékeztek meg a nyáron hirtelen elhunyt Shihan Karmazin György 5.danos mesterről. Shihan Karmazin György a Victory klub edzője volt még a kezdetekben, utána pedig annak lelkes támogatója. Köszöntötték még Markovics Jánost, a Szlovák Shinkyokushin Szervezet elnökét, aki a verseny főbírája is volt egyben.

Először a full kontaktos küzdelmek kerültek lebonyolításra, ahol Kurcsík Márk (Csallóközaranyos) győzedelmeskedni tudott, az edzői utasítások fegyelmezett betartásának is köszönhetően. Pulay Attila (Csallóközaranyos) szintén jól küzdött és úgyszintén győzelmet ünnepelhetett. A döntőben így a két csallóközaranyosi sportoló egymással került szembe, ahol Márk bizonyult jobbnak. Trenčík Nikolas (Keszegfalva) mindkét küzdelmét fejrúgásokkal nyerte, így első helyen végzett, majd bíróként folytatta a munkát. Tanító Péter (Ekel) is szépen kezdett, egy fejrúgással átvette a vezetést, és ezzel be is jutott a döntőbe ahol egy ponttal sikerült győznie, megszerezve az első helyet.

Tanító Péter (Ekel) 1.hely – gyerek.1 kategória
Kurcsík Márk (Csallóközaranyos) 1.hely – Ifjúsági kategória
Pulay Attila (Csallóközaranyos) 2.hely – Ifjúsági kategória
Trenčík Nikolas (Keszegfalva) 1.hely – Felnőtt kategória
Mindenkinek szívből gratulálunk.

(Markovics János)