Sport 2018. 03. 01.

Horvátországból is érmekkel tértek haza a komáromi karatésok

A Seishin Karate Klub különítménye 10 harcossal, és egy bíróval indult útnak soron következő megmérettetésükre Horvátországba, Samobor városába, ahol meglepetésükre közel 50 centiméteres hó fogadta őket.

A 10 órakor kezdődő megnyitó során köszöntötték Sensei Markovics Jánost, a Szlovák Shinkyokushin Szervezet elnökét. Ezt követően pedig már meg is kezdődhettek a küzdelmek. Összesen 3 ország (Horvátország, Magyarország, és Szlovákia) több mint 130 versenyzője vett részt a versenyen. Mivel a legtöbb ágon egyenes kieséses rendszerben zajlottak a küzdelmek, a dobogós helyekért vívott harcban minden egyes jó és rossz mozdulatnak is rendkívül nagy jelentősége volt. A verseny résztvevőinek általában 8-as tábláról kellett előre menetelniük, ami annyit tesz, hogy 2-3 győzelem kellett az aranyérem eléréséhez. A komáromi egyesületből ez most két főnek is sikerült.

Markovics Ádám (Keszegfalva) mindkét ellenfelét K.O.-val búcsúztatta, így Ő volt az egyik, aki a dobogó legfelső fokára állhatott. Bíró Bendegúz (Dunaszerdahely) első meccsét nemcsak, hogy simán nyerte 4:0-ra, de egy gyönyörű fejrúgást is bemutatott az összecsapáson. Teljesítményét a második mérkőzésen szinte lemásolta és könnyen lépett túl ellenfelén. A döntőben így barátjával, Nagy Kristóffal küzdhetett meg, aki szintén meglehetősen simán nyerte előző körös párharcait. Többek között egy testre mért K.O-val is büszkélkedhet, ami a gyerekeknél nem túl gyakori. A két fiatal összecsapásából végül Nagy Kristóf került ki győztesen, így ő ünnepelhette bajnoki címét.

Eredmények: 

  1. helyezettek:

Markovics Ádám – junior kategória (Keszegfalva)

Nagy Kristóf – gyerek 1. kategória (Nemesócsa)

  1. helyezettek:

Bíró Bendegúz – gyerek 1.kategória (Dunaszerdahely)

Dorn Jacqueline – ifjúsági kategória (Nemesócsa)

  1. helyezettek:

Nagy Rebeka – gyerek 2.kategória (Dunaszerdahely)

Nagy János – ifjúsági kategória (Nemesócsa)

Cserepes Zoltán – juniorkategória (Nemesócsa)

Markovics Áron – gyerek.2 kategória (Keszegfalva)

Hausleitner Mercedes – serdülő kategória (Keszegfalva)

5-8.ik helyezettek:

Hájas Kornél – ifjúsági kategória (Dunaszerdahely)

Köszönet a szülőknek a szurkolásért, és Hupian Kristínának és Trenčík Nikolasnak a segítségért. A következő megmérettettés Dunaszerdahelyen lesz a Szlovák Bajnokságon március 25-én.

(Markovics János)