Város 2017. 06. 27.

Ilyen szép lett az őrsújfalusi óvoda kerítése egy anyukának köszönhetően

Az őrsújfalusi óvoda unalmas, szürke betonkerítésére a közelmúltban vidám, színes mesefigurák kerültek köszönhetően az egyik anyukának, Fazekas Varga Andreának. Andrea már tavaly kifestett két panelt, arra Bogyó és Babócás kép került. “Nem olyan nagy dolog, és örömet szerez a gyerekeknek – mondja. –  Szívesen segítek azért is, mert látom, milyen lelkesek az óvónők. Minden lehetőséget megragadnak, ami csak lehetséges: pályázatokat írnak, közös óvoda-szülő projekteteket szerveznek.”

Andrea tavalyi alkotása

“A kerítésfestés ötlete is az egyik óvónőtől jött – folytatja az anyuka – ő készített legelőször egy Micimackó és Malackás ábrát az egyik panelre. Amikor láttam, milyen szép lett, én is kedvet kaptam a szépítéshez.”

Ezt az egyik óvónéni festette

A városrészben nem Andrea az egyetlen szülő, aki tevékenyen részt vesz az ovi életében. Mindenki ott segít, ahol tud. Nemrég egy várral tették attraktívabbá az óvoda udvarát (még nincs teljesen kész), a korábbi években közlekedési és sportpályát építettek a lurkók számára (a Volkswagen és az NDS-Samsung pályázatainak köszönhetően).

Ezt a várat a szülők készítik a gyermekeknek.
A sportpálya

“Nagyon hálásak vagyunk a szülőknek, akik mindenben támogatnak minket – mondják az óvónők. – Egy igen lelkes kis csapatot alkotunk így együtt,  ennek köszönhetően mindig megtaláljuk azokat a lehetőségeket, amivel színvonalasabbá tehetjük gyermekeink környezetét.”

A sportpályát a szülők festették fel az ovi udvarára. Láthatóan élvezik a gyerekek 🙂

Szólj hozzá!