Város 2021. 02. 01.

Ismét teszteltünk, vegyes végeredménnyel

Vegyes eredményekkel zárult a hétvégi tömeges tesztelés régiónkban. Komárom városában javult az elvégzett tesztek által kimutatott fertőzöttség, a járási adatok viszont a legrosszabbak a Nyitrai kerületben.

Mivel a Komáromi járás a január 18-26. közti országos tesztelés eredménye alapján a legfertőzöttebb járások között foglalt helyet, Komáromra és környékére ismét tömeges tesztelés várt. Január 30-án és 31-én Komáromban összesen 23 mintavételi helyen végezték a lakosság COVID-19 antigén gyorsteszttel történő tesztelését, melyek közül számos mintavételi pontnál előzetes regisztrációra is volt lehetőség. Ennek, valamint a város hivatalos felületein történő folyamatos tájékoztatásnak köszönhetően ismét gördülékenyen haladt a tesztelés.

Komárom városban a hétvégén 12 336 tesztet végeztek el, melyből 164 lett pozitív, vagyis az elvégzett tesztek 1,33%-a. A hétvége folyamán a legtöbb tesztet Őrsújfalun végezték, 869 mintavétellel, amelyet a Matica ház csapata követett 806 teszttel, majd az Eötvös iskolában dolgozó egyik csapat, 699 mintával. A legmagasabb fertőzöttség a harcsási mintavételi ponton volt, 183-ból 8 személy lett pozitív, ami 4,37 %. Komáromban összességében a hétvégi tesztelés alapján tehát javult a járványhelyzet, hiszen egy héttel ezelőtt a városban mért fertőzöttség még 1,65% volt.

Örömre azonban nem sok okunk van, hiszen a szerdától vasárnapig elvégzett tesztek tekintetében a Komáromi járásban volt a legmagasabb a fertőzöttség a Nyitrai kerület járásai közül. A Komáromi járásban a települések által felállított mintavételi helyszíneken, az állandó mintavételi pontokban, valamint a cégekben elvégzett tesztek száma összesen 47 629 volt, melyből 785 esetben pozitív eredmény született. Ez 1,65%-os fertőzöttségi arányt eredményezett.

(Komárom Város Facebook oldal)