Sport 2019. 02. 26.

Két külföldi versenyen is részt vett a hétvégén a Seishin Karate Klub

A Seishin Karate Klub az elmúlt hétvégén két versenyen is képviseltette magát. Az egyesület egyik fele Horvátországban, míg másik fele Magyarországon vett részt egy-egy versenyen. 

Február utolsó hétvégéjén hatodik alkalommal indult útnak a Seishin Karate Klub egyik különítménye Horvátországba a Samobor Kupa elnevezésű nemzetközi tornára. A csapatot Hupian Kristína vezette, Cserepes Zoltán edzőként tevékenykedett. A versenyen 3 ország (Horvátország, Magyarország, Szlovákia) 120 versenyzője vett részt. A Seishin Karate Klubot 6-an képviselték, ebből 5 főnek sikerült dobogóra is állnia. Eredmények:

II. helyezettek: Pulay Atilla, Kurcsík Márk (Keszegfalva), Bíró Bendegúz (Dunaszerdahely), Nagy János (Nemesócsa)

III. helyezett: Oláh Lilla (Ekecs)

Nagy Kristóf (Nemecsócsa) a legjobb 8-ban végzett.

 

Az egyesület másik fele Martfűn járt a VI. Victory Gálán, melyre közel 140 nevezés érkezett. A Seishin klub 2 versenyzővel és négy bíróval képviselte magát az eseményen. Markovics János a verseny főbírájaként, Markovics Ádám és Trenčík Nikolas pedig bíróként tevékenykedtek. Az ünnepélyes megnyitó után Jakab Adrienn (Keszegfalva) kezdett, aki egy jó küzdelemben végül sajnos alul maradt. Markovics Áron (Keszegfalva) idén váltott kategóriát és első serdülő versenyén kiválóan helyt is állt. Összességében a verseny jól sikerült: Adrienn 2., Áron 3. helyen végzett. Kiváló tapasztalatszerzés volt a szlovák bajnokság előtt, ami március 23-án lesz Dunaszerdahelyen. A versenyre közel 300 versenyzőt várnak.

(Markovics János nyomán)