Város 2021. 02. 19.

Komáromban is fogják oltani a pedagógusokat a hétvégén

Az oktatásügyi minisztérium bejelentése alapján az előttünk álló hétvégére 14-ről 36-ra növekedik azon oltóközpontok száma, ahova a pedagógusokat várják. Az új helyszínek között Komárom is megtalálható.

Az előző hétvégén mindössze 14 helyszínen, az ország legnagyobb kórházaiban oltották a pedagógusokat COVID-19 elleni vakcinával. Az oktatásügyi minisztérium a tegnapi nap (február 18.) során azonban számos új oltóközpontot jelentett be, így a környéken többek között már Komáromban, Dunaszerdahelyen, Galántán, Dénesdtorcsmisérden és Léván is várják majd a pedagógusokat a hétvégi oltásra. Ezzel azon helyszínek száma, ahol a pedagógusok megkaphatják a vakcinát, 36-ra módosul.

„Köszönjük az egészségügyi miniszternek, a kórházaknak és önkormányzatoknak, hogy sikerült 36-ra emelni az oltóközpontok számát. Ez azt jelenti, hogy a pedagógusok közelebb is találnak majd oltóközpontot és nem kell majd sokat utazniuk” – mondta a bejelentéssel kapcsolatban Branislav Gröhling oktatásügyi miniszter.

Az összes oltóközpont elhelyezkedése

Ezzel párhuzamosan a rendelkezésre álló vakcinák mennyisége is növekedett. Az előttünk álló, valamint az azt követő hétvégére összesen 24 600 vakcinát sikerült elkülöníteni a pedagógusok számára.

Az oltással kapcsolatos feltételek megegyeznek az előző hetivel. Az oltásra az óvodák, speciális óvodák, az alapiskolák alsó tagozatainak, az iskolai klubok és napközik pedagógusai és a speciális iskolák alkalmazottai továbbra is jelentkezhetnek. Mellettük a fogyatékossággal élő tanulók középiskolájában, a gyakorlóiskolákban és szakközépiskolákban, a középiskolák végzős évfolyamaiban és az egészségügyi szakközépiskolákban tanító pedagógusok, valamint a speciális oktatási intézmények alkalmazottai csakugyan jelentkezhetnek az oltásra.

Az oktatásügyi miniszter továbbra is tárgyal az egészségügyi minisztériummal, hogy pedagógusok és iskolai alkalmazottak újabb csoportja kerülhessenek az első fázisba. Emellett az alapiskolák felső tagozatain tanító pedagógusok számára is biztosították az oltásra történő jelentkezést abban az esetben, ha egy korábban bejelentkezett pedagógus mégsem megy el az adott időpontra.

(teraz.sk)