Mix 2018. 05. 18.

Komáromban szerveznek békés tüntetést az állatkínzás ellen

A Végre itthon menhely szervezésében, valamint a Children of heaven Komárno motoros klub és a Szlovák Motoros Szövetség támogatásával kerül megrendezésre városunkban május 19-én az a békés tüntetés, melyen az állatkínzásra és annak megállítására szólítják fel embertársaikat. 

A szervezőket a közelmúltban történt két állatkínzással kapcsolatos esemény késztette cselekvésre. Az első esetben egy kritikus állapotban lévő kiskutyát találtak Komárom Harcsás városrészében. A kutyust azóta már megműtötték, de az ügy pontos körülményei még nem kerültek napvilágra (vagy bántalmazás áldozata lett, vagy elütötték és sorsára hagyták). 

A második eset Bátorkeszi községben történt, ahol egy nagytestű kutyát gépkocsi mögé kötve vontatott a gazdája, az állat ezt a kegyetlen bánásmódot nem élte túl, a helyszínen elpusztult.

A békés megmozdulás (tüntetés) célkitűzése kiállni az ártatlan állatokért, akik nem képesek megvédeni magukat az embertelen bánásmóddal szemben, illetve megmutatni minden állatkínzónak, hogy mindezt nem hagyják szó nélkül.

A tüntetés további, nem titkolt célja rámutatni az állatvédő törvény parlamenti képviselők általi elfogadásának szükségességére.

Az esemény helyszíne és időpontja: Révkomárom (Komárno), a Vág-híd melletti terület.

2018. május 19., szombaton, délután 17,00 órától 18,00 óráig (a tüntetés bejelentésre kerüt az illetékes hivatalokban).

Az esemény a Facebookon is megtalálható.