Blog 2013. 01. 24.

Mizéria az összefogás körül narancssárga módra – Mit is jelent az összefogás?

Ne hidaljuk át a kérdést, hanem komolyan beszéljünk róla…

Láttam, hogy egy csomó helyen a közösségi portálon, néhány embernek milyen kínkeserves értelmezési problémát okoz, hogy az MKP igyekszik megoldást találni az összefogás óhajára. Ezen személyek számára egy egyszerű megoldást ajánlok, ha nem lesz „valamilyen oknál fogva” összefogás (vagyis narancssárga értelmezésben megegyezés a posztok körül) a komáromi és a szerdahelyi járásban, kérem ne maradjanak távol a választásoktól (mint ahogyan azt egyesek talán hirtelen felindulásból kijelentették) keretezzék a hiteles MAGYAR jelöltjeiket.

37617

Ne történjen meg 2012! Mert akkor sajnos jön a megyéken belül is az északi orientáltság. Ennyi kérem a pragmatikus tudomány a megyei választások körül. Úgy sem fognak teljes mértékben pártokra szavazni az emberek. Eddig sem ezt tették a megyei választásokon, főleg itt nyugaton. Szóval a komáromi „Hídas mizéria” (főleg Bastrnák Tibor a Híd megyei elnöke részéről) nekem ez ügyben érthetetlen. Csak megnyugtatásképpen elnök úr, 2012 után az emberek megcsinálják maguktól az összefogást! Mindkét listáról bekeretezik a maguknak szimpatikus-hiteles embereket! (Itt ha a kedves polgártársaim elfogadnának egy tanácsot az országos parlamenti választásokból okulva, lehetőleg a magyar képviselőjelölteket). Kész az összefogás, ez szerintem biztosan így lesz. Nehogy kiskorúnak tekintsük és gondoljuk szavazópolgárainkat, szerintem kinőttek már rég ( húsz éve biztosan) a mesékből. (Legalább is az én szüleim biztosan, eleget csalódtak ahhoz, hogy ezt biztosra vegyem). Szóval summa summárum felesleges a vaktöltény pufogtatás narancssárga oldalról.

Viszont ahol a választók a magyarság számarányai végett ilyen megoldást nem választhatnak (pl. Lévai járás stb.), és ha még egyáltalán ténylegesen gondolunk a magyarság együttes érdekképviseletére, akkor ezekben a régiókban kell mindenképpen az ott élő politikailag marginalizált közösségünk óhaját meghallani, és ott ne könnyítsük már meg a szlovák nagykoalíció – vagy újabban népi platform útját (mert ilyen is lesz a szlovák jobboldali pártokból alakulva). Ugyanis az 50% alatti régiókban a magyarok külön labdába sem rúghatnak, éppen ezért kezdeményezi az összefogást ezen régiókban országosan az MKP. Mellesleg ezekben a régiókban ez nemzetstratégiai megoldás is egyben. Ezt a józan paraszti ész diktálja, nem a „műmájer” politikai alku és smafu, vagy talán narancsos kamu.

Olyan tömb régiókban ahol egyébként is indulnak külön magyarok (függetlenek), tehát már amúgy is „megosztódnak” a szavazatok, ott sem szabad asztal alá söpörni az összefogás lehetőségét, de talán az MKP és a Híd közös megegyezésének alapja-kiindulópontja, majdan eredménye legyen az, hogy hiteles emberekkel álljanak neki a megyei választásnak. Szóval, mint újonc az MKP berkein belül, jogom van többed magunkkal azt követelni, hogy a Híd is a komáromi járásban és dunaszerdahelyi járásban hiteles új arcokkal álljon neki a választásoknak, ne az elmúlt húsz év „harcedzett”, revitalizált (valamikori MKP-és megosztó-vezető) csinnovnyíkjaival, akiktől sem kormányon, sem ellenzékben a parlamentből eddig nem sok jót várhattak a középiskoláink, sportklubjaink, kulturális intézményeink, kórházaink, útjaink és legújabban Hídjaink (Ipolyhídjaink) 2010 és 2012 óta. Ez kell, hogy az alap legyen. Talán így érthető…

Samu István