Sport 2019. 02. 21.

Nagyszerű eredményeket értek el a karatésok az év első versenyén

Az idei év első versenyén, Tatán járt a Seishin Karate Klub és Satori csapata. A VI. Renmei kupán összesen több mint 400 versenyző vett részt, 2 ország (Magyarország, Szlovákia) 27 klubjából. 

Hasznosan kezdődött az év a klub versenyzői számára, hiszen újabb tapasztalatokkal lehettek gazdagabbak az első versenyen.

A megmérettetés kezdő és haladó kategóriában került megrendezésre, így mindenki tudásszintjének megfelelően tudott részt venni rajta. A komáromi csapatot Hupian Kristína és Cserepes Zoltán látta el edzői jó tanácsokkal, míg Markovics János plástvezető bíróként tevékenykedett.

A Seishin Karate Klub növendékei közül elsőként Oláh Ákos lépett tatamira, aki kiválóan betartva az edzői utasításokat 3 győzelmének köszönhetően megszerezte az első helyezést. Zezula Filip is sokat fejlődött az elmúlt időszakban, amit más sem bizonyít jobban, minthogy remek teljesítményt ért el a versenyen. Épp csak 1 ponttal maradt alul a küzdelmekben. Hausleitner Mercedes és Oláh Lilla sajnos egy csoportba kerültek, azonban mindkettőjüknél ki kell emelni, hogy remekül küzdöttek. Gányovics Ádám kiválóan kezdett, első ellenfelét egy gyomorütéssel verte meg, a következő fordulóban azonban sajnálatos módon alul maradt.

Menző Márk egészen a döntőig menetelt, míg Markovics Ádám két ellenfelét is combrúgással múlta felül.

Eredmények:

  1. helyezettek: Markovics Ádám, és Hausleitner Mercedes (Keszegfalva) Olàh Ákos (Ekecs)
  2. helyezettek: Jakab Adrienn (Keszegfalva) Gányovics Ádám, és Menző Márk (Satori Vásárút) Oláh Lilla (Ekecs)
  3. helyezettek: Hájas Kornél (Dunaszerdahely) Zezula Filip (Ekecs) Laboda Réka (Keszegfalva)

(Markovics János nyomán)