Város 2020. 05. 18.

Nyílt levélben köszönte meg a Harsányi Foundation segítségét Keszegh Béla polgármester

Nyílt levélben köszönte meg Komárom város polgármestere, Keszegh Béla azt a segítséget, melyet a város a Harsányi Foundationtól kapott a koronavírus idején. Az alapítvány 15 ezer euró értékben támogatta többek között szájmaszkokkal, ételdobozokkal, fertőtlenítőszerekkel és védőruhákkal Komáromot.

„Ezúton szeretném kifejezni köszönetem a magam és a város lakóinak nevében a Harsányi Foundationnek, mely példamutató segítséget nyújtott városunknak a koronavírus idején. Az alapítványt Ing. Harsányi Zoltán PhD. hozta létre 2019-ben édesapja, a sokak által ismert Harsányi István tiszteletére.
Az alapítvány 2020. áprilisában 15 ezer euró értékű támogatással segítette Komáromot. A csomag része volt 1000 szájmaszk, 10 ezer egyhasználatos ételdoboz és táska a nyugdíjasok ebédjének biztosításához, fertőtlenítő gélek és folyadékok, védőruhák és kesztyűk, továbbá 3000 liter fertőtlenítőszer a beltéri helyiségek fertőtlenítésére.
A tárgyi segítség nagy része a város idősebb lakosainak védelmére volt felhasználva. Jelentős segítséget kapott az Ispotály utcai Idősek otthona, de a többi otthon, a Náruč, az Oázis és a Timoteus is. Ugyancsak a csomagból tudtuk segíteni a gondozószolgálat munkatársait, akik az idősekről gondoskodnak, továbbá az iskolakonyhákat, ahol ezekben a nehéz időkben is főznek a szűkösen élő időseknek.
Keszegh Béla polgármester”