Sport 2022. 05. 25.

Selyés kosárlabdás sikerek

     Az idei tanévben, másodikosként, részt vehettem az első sulis kosárbajnokságomon. Tavaly a járványhelyzet miatt az edzések és a bajnokság sem valósulhatott meg, ezért idén izgatottan vártuk milyen lesz a felhozatal a csapatok terén és hogy vajon mi mennyire vagyunk felkészülve.  Az edzések szeptembertől, heti rendszerességgel meg voltak tartva, bár akkor még csak reménykedtünk benne, hogy lesz lehetőségünk összemérni erőnket a többi iskolával.

     A járási forduló a lányok részére május elején került megrendezésre, iskolánk szervezésében. A komáromi Ipari Szakközépiskolával és a szlovák gimivel folytattunk heves küzdelmeket, de a végén óriási örömmel mondhattuk, hogy továbbjutottunk, hiszen nyertesen kerültünk ki mindkét mérkőzésből. A kerületi forduló sok meglepetéssel szolgált csapatunk számára. A megmérettetés a nyitrai sportcsarnokban valósult meg. Szoros meccsekkel, a végsőkig kitartva harcoltunk, ami a 4. hely eléréséhez volt elég.

     Iskolánk fiú kosárcsapata szintén részt vett a járási fordulóban, ami három napig tartott a sportolni vágyó legénység magas érdeklődése miatt. Valamivel nehezebb dolguk volt diáktársainknak, hiszen az ellenfelek csapataiban bőven találtunk embereket, akik profi szinten űzik ezt a sportot. Ennek ellenére a fiúk elhozták a dicséretre méltó 2. helyezést. Gratulálunk nekik!

     Bízunk benne, hogy jövőre még nagyobb sikereket fogunk elérni, addig is, ugyanezzel az elánnal – ha nem nagyobbal – folytatjuk a felkészülést!

Szántó Anna