Sport 2018. 04. 03.

Söpréssel jutottak az elődöntőbe a kosarasok

A komáromi sportélet legfontosabb eseményei a március 26 – április 1-jei hétről.

Kosárlabda

MBK Rieker Com-Therm Komárno – BC Prievidza 67:63 (30:36)
– Eurovia SBL Rájátszás, negyeddöntő 2.mérkőzés –
Nem mondhatni, hogy a ponteső lett volna a jellemző a két csapat szerdai mérkőzésére. Komárom számára ráadásul elképesztően gyengén is sikerült az első negyed. Annak ellenére, hogy 3 perc játék után még a hazaiak vezettek (5:4), az ezt követő 6 percben Komárom egyetlen egy pontot SEM tudott szerezni, miközben ellenfele kisebb lépésekben ugyan, de értékesítette dobási kísérleteit. Az első 10 perc letelte után így 7:21 állt az eredményjelzőn, amely nem kis aggodalomra adott okot. A komáromi szurkolók között bizonyára akadtak néhányan, akik szinte már el is könyvelték a vereséget, hiszen nemcsak a csapat támadójátéka, de védekezése is kritikán aluli volt. A csapat tagjai szerencsére azonban nem törődtek bele helyzetükbe. A folytatásban ugyanis különösen Miloševič és Jankovič pontjai, valamint Jackson és Adams lelkes játékának köszönhetően sikerült az első félidő végére 6 pontosra csökkenteni a különbséget. A játékosok harciasságát a komáromi szurkolók pedig fanatikus szurkolással viszonozták, aminek köszönhetően sejteni lehetett, hogy még semmi sincs lefutva a mérkőzésen. A szünet után Komárom szinte ott tudta folytatni, ahol a 2.negyedben abbahagyta. A csapat húzóemberei továbbra is Miloševič és Jankovič voltak, miközben a privigyeiek kezéből kezdett kicsúszni a mérkőzés és megszaporodtak a pontatlanságok is. Az eddig összegyűjtött előnyüknek köszönhetően azonban a csapatok még mindig döntetlen állással (44:44) vághattak neki az utolsó negyednek. A végső 10 percben a csapatok fej fej mellett haladtak, az utolsó percekben azonban Komárom sokkal fegyelmezettebb és koncentráltabb tudott maradni. A döntő pillanatokban, a döntő büntetődobások értékesítése után pedig kitörő örömmel ünnepelték második győzelmüket a rájátszás negyeddöntőjében.

A csapat legjobbjai a 17 pontos Miloševič és a 16 pontos (ebből 5 hárompontos) Jankovič voltak.

Miloševič (4) volt a csapat egyik motorja a mérkőzésen (fotó: basketliga.sk) 

 

A mérkőzés videó összefoglalója:  

 

BC Prievidza – MBK Rieker Com-Therm Komárno 74:80 (37:35)
– Eurovia SBL Rájátszás, negyeddöntő 3.mérkőzés –
A hazai csapat számára rendkívüli jelentőséggel bírt a negyeddöntő 3.mérkőzése, hiszen tudták, ha nem nyernek, búcsúzhatnak is a sorozattól. Ennek megfelelően is zajlott a mérkőzés első játékrésze. Mindkét csapat láthatóan a győzelemre hajtott, az ihletett formában pályára lépő Djordjevič-nak nagyban köszönhetően viszont Komárom már az első negyedben 6 pontos előnyt tudott összeszedni (14:20). A folytatásban a komáromiak tovább építették előnyüket, pár perc elteltével már 21:35 állt az eredményjelzőn. Ezt követően azonban mintha egy teljesen új mérkőzés kezdődött volna. A piros-fehérek egycsapásra elvesztették az eddigi ritmust, amit a privigyeiek kegyetlenül ki is használtak. Olyannyira, hogy a félidő végére már a vezetést is sikerült megszerezniük. A szünet azonban láthatóan jót tett a komáromi játékosoknak, Djordjevič és Miloševič kosarainak köszönhetően pedig újból sikerült előnyhöz jutniuk a harmadik negyed végén (53:54). Az utolsó 10 percben Komárom folyamatosan lépett meg ellenfelétől, 10 pontosra duzzasztva előnyét. A hazaiakban azonban maradt még energia egy utolsó „támadássorozatra”. Másfél perccel a mérkőzés vége előtt a privigyei Sitton és Bilík gyors pontjainak köszönhetően a 8 pontos hátrány másodpercek alatt tűnt el és volt csupán 1 pont a különbség. A hazaiak a kínálkozó eséllyel azonban nem tudtak élni, Komárom pedig végül be tudta biztosítani a győzelmet, amely egyben az elődöntőbe való továbbjutást is jelentette számukra.

A komáromiak legjobbjai minden kétséget kizáróan Vuk Djordjevič (31 pont, ebből 7 hárompontos, 71%-os dobóátlag) és Nenad Miloševič (26 pont, 6 gólpassz) voltak.

Az MBK Rieker COM-Therm Komárno így a lehető legrövidebb úton, 3:0-ás összesítéssel, úgynevezett „söpréssel” lépett túl Privigyén a rájátszás negyeddöntőjében. A legjobb 4 között Léva csapata vár a komáromiakra, akikkel várhatóan további izgalmas mérkőzéseket játszanak majd. A négy győzelemig tartó elődöntő első mérkőzését április 7-én rendezik, Léván.

A megtáltosodott Djordjevič (25) (fotó: basketliga.sk)

A mérkőzés videó összefoglalója: 

Labdarúgás

KFC Komárno – MŠK Žilina „B” 2:0 (0:0)
gsz.: Matič (büntető) 69′, Nurković 81′
– szlovák másodosztály 18.forduló – 
Már a mérkőzés első percei biztatóak voltak a komáromiak számára, hiszen már ekkor sikerült többször is eljutni az ellenfél kapujához. Sajnos azonban egyik gólhelyzet után sem örülhettek a játékosok, mivel mindkét lövés elkerülte a kaput. A jó kezdés pedig megadta a hangulatot a félidő hátralevő részére. A vendégek nehezen tudták csak felvenni a ritmust, Komáromban eközben viszont folyamatosan dolgozta ki lehetőségeit. Az első félidő legnagyobb helyzete és legszebb mozdulata is a 45.perchez köthető, amikor egy bedobás után Nurković kezelte le gyönyörűen a labdát, de a ráfordulás és a lövés után a labda csupán a kapufán csattant. A szünetre a csapatok így 0:0-ás állással mehettek. A folytatásban továbbra is a hazaiak voltak az aktívabbak, az első gólra azonban a 69.percig várni kellett. Matič ugyanis ekkor értékesítette az előtte egy buktatásért megítélt büntetőt. A mérkőzés végleg a 81.percben dőlt el, amikor is Matič beívelése után az üresen maradt Nurković bólintott a hálóba.

A második gól utáni öröm (fotó: K.Scholtz) ,

A mérkőzés videó összefoglalója:


KFC Komárno – MFK Tatran L.Mikuláš 1:1 (1:0)
gsz.: Duda 13′ ill. Andrič 61′
– szlovák másodosztály 22.forduló –
A Liptószentmiklós elleni játékot nem kis részben nehezítette az időjárás, az átázott talaj nem igazán kedvezett a játékosoknak. Ennek ellenére már a mérkőzés 13.percében sikerült Komáromnak megszereznie a vezetést. Nurković indult meg az ellenfél kapuja felé, majd a kaputól nagyjából 7 méterre kapta meg Duda a labdát, aki nem hibázott és a hálóba juttatta azt. A csúszkálásokkal és vagdalkozásokkal tarkított mérkőzésen a vendégek részéről érkező válasz az első gólra a 61.percben érkezett. A vendégmezben játszó Andrič a 16-oson belül kapta meg a labdát, majd belsővel helyezte azt a kapuba. A 66.percben közel volt a KFC ahhoz, hogy ismét megszerezze a vezetést, Matič lövése azonban a kapufán csattant.

A KFC a héten megszerzett 4 pontjával továbbra is kiesőhelyen áll, a tabellán az előtte helyet foglaló csapatok viszont csupán pár ponttal szereztek eddig többet, így a komáromi csapat hátránya akár egy forduló alatt is behozható. Komárom következő mérkőzését április 6-án játssza, az FK POHRONIE Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa vendégeként.

A mérkőzés videó összefoglalója:

Küzdősportok

Karate: 

Dunaszerdahelyen rendezték meg az év legnagyobb karate versenyét, a Nyílt Szlovák Bajnokságot. A versenyre közel 420 fő nevezett 33 klubból, 4 országból (Magyarország, Ukrajna, Lengyelország és Szlovákia). A Seishin Karate Klubból 47 nevezés érkezett.

A megnyitó után a küzdelmek öt küzdőtéren zajlottak. A gyerekek nagyon lelkesen, és színvonalas küzdöttek, dicséret illeti az edzőket a felkészítésért.

Seishin Karate Klubból 8 fő szerzett első helyet: Markovics Ádám (Keszegfalva), Öllös Hunor, Farkas Attila, Farkas Kevin, Tóth Fábián (Dunaszerdahely), Csikán Dominik (Megyercs) Kovács Tamás Adrián (Csallóközaranyos), Sóós Regina (Vásárút)

2.helyezettek: Jakab Adrienn (Csallóközaranyos), Laboda Réka (Keszegfalva), Almási Orsolya, Bognár Marcel, Bognár Péter, Alföldi András, Németh Gábor (Dunaszerdahely) Forgács Armand, Szabó Bálint (Ekel), Hrabovsky Ján, Fekete Abigél, Fekete Levente, (Megyercs), Gányovics Ádám, Horváth Levente, Barényi Zsombor (Vásárút)

3.helyezettek: Cserepes Zoltán, Nagy János, Bognár Vivien (Nemesócsa), Meleg Vince, Mészáros Erik, Nagy Rebeka (Dunaszerdahely), Gálfiová Miriam, Szláviková Karin, Csikán Ádám (Megyercs), Vangel Flórián, Jankó Áron (Nagymegyer), Goda György, Pastorek Kinga, Hausleitner Mercedes (Keszegfalva), Soós Richárd (Ekecs) Szilágyi Virág, Chribik Mária (Ekel), Menző Rebeka, Végh Szabolcs, Dohorák Panna, Csémy Emma, Boráros Viktória, Mihályi Bálint (Vásárút)

Legharcosabb versenyző: Cserepes Zoltán (Nemesócsa)