Város 2017. 03. 03.

Új bevásárlóközpont és ipari park épülhet Komáromban

Új bevásárlóközpontot és ipari parkot szeretnének kialakítani a Merkury Market mögötti 7 hektáros, illetve a Vág-híd utáni, 20 hektáros területen. (Ez utóbbi nagyjából a Slovnaft és a Real K. benzinkút között húzódik, Érsekújvár felé, a bal oldalon.) Mindkét projekten az ALTAGRIC Reality dolgozik – adta hírül a Delta című hetilap.

A Merkury Market mögött egy újabb, Family Centerhez hasonló bevásárló központ épülhet, közvetlenül mellette pedig egy Lidl-hez vagy Tesco-hoz hasonló nagyáruház. A bevásárló központ megépítése iránt komolyan érdeklődik egy helyi vállalkozó. Ezáltal az egész környék bevásárló negyeddé válna.

A Merkury Market mögötti új nagyáruházak nagyjából 1 hektárt vennének el az egész, 7 hektáras területből. De mit terveznek a maradék telkekre? „A terület fennmaradó része ipari befektetőkre vár – írja a Delta. – Az üzletekhez közel könnyűipari tevékenység folyna, távolabb akár nehézipar is megtelepedhet.” A potenciális beruházókkal folyamatosak a tárgyalások, jelenleg komoly érdeklődő van, egy svájci és egy német autóipari cég.

merkuri mögött (Small)
Látványterv a Merkury Market mögötti terület beépítésére

Komárom közvetlen határában, az érsekújvári főút mentén hasonló projektet készít elő az Altagric. Az elképzelések szerint az út mentén üzletsorok épülnének. Mögötte könnyűipari és kereskedelmi célú vállalkozások telepednének le; míg a Vág folyó árterületéhez legközelebb eső részen klasszikus ipari tevékenység is folyhatna. A tervek kidolgozásánál odafigyelnek a szomszédos kiskertekre is – hogy ne zavarják a tulajdonosokat.

Ha a két projektek valóra válik, számos új munkahely teremtődik meg városunkban.

Szöveg: a Delta hetilap alapján SziaKomárom
Fotó: Altagric

alta
Komárom mellett, nagyjából a Slovnaft és a Real K. benzinkút között, Érsekújvár felé menet a bal oldalon