Sport 2019. 07. 09.

Újabb Európa-bajnoki éremmel gazdagodott a Seishin Karate Klub

Egész éves felkészülés előzte meg az Európa-bajnokságot, melyet Csehországban rendeztek. Az év legrangosabb versenyén közel 500 versenyző vett részt 25 országból.

A versenyre való felkészülés már év elején megkezdődött a Seishin Karate Klubnál a különböző hazai, és nemzetközi versenyek jóvoltából. A Seishin Karate Klubot Markovics Ádám, Hupian Kristína, Jakab Adrienn, Kurcsík Márk, Pulay Attila (Keszegfalva) és Cserepes Zoltán (Nemesócsa) képviselték.

Markovics Ádám az első fordulóban bolgár ellenfelet kapott, aki szabálytalanságainak köszönhetően három intést kapott, így Ádám jutott tovább. A következő fordulóban lengyel ellenfelét is sikerült búcsúztatnia, a döntőbe jutásért vívott harcban viszont sajnos már kikapott ukrán ellenfelétől. Ádám így végül 3. lett, megszerezve ezzel a klub hetedik Európa-bajnoki érmét.

Jakab Adrienn egy lett ellenféllel küzdött, akivel a nagy súlykülönbség ellenére is egész jól bírta az iramot, végül azonban bíróival alul maradt.

Az U16-os korosztályban Kurcsík Márk és Pulay Attila is korán búcsúzni kényszerült, de kiváló tapasztalatot gyűjtöttek a következő versenyekre.

A szombati meccsnapon Cserepes Zoltán lépett tatamira, első körben ellenfelét a hosszabbításban verte, második mérkőzésén azonban kikapott magyar ellenfelétől.

Hupian Kristína sajnos korán búcsúzni kényszerült.

Habár mindenkinek nem sikerült dobogóra állnia, az év legrangosabb versenyére, az Európa-bajnokságra már kijutni is nagy dolog.

A Seishin Karate Klub ezúton is szeretné megköszönni mindenkinek, aki bármilyen módon ’’anyagilag, lelkiekben, a szurkolásával az élő közvetítésnél, vagy a felkészülésben segítette’’ a versenyzők felkészülését.

(Markovics János nyomán)